Kezdőlap » Fitnesz » Zsírégetés vidáman~ A zumba

Zsírégetés vidáman~ A zumba

Az aerobic termek híresek arról, hogy mindenki keményen küzd, hogy megizmosodjon és sikerüljön elérni a kívánt álom alakot. Ez elég nehéz, hiszen fárasztó, és az óra végére már nem is érzed a végtagjaidat, embert próbáló dolog újra és újra bejárni, ha tudjuk, utána úgyis fájni fog. Habár, ha jobban belegondolunk, hosszú távon megéri, de mi lenne, ha ezekben a fitnesz termekben lennének olyan órák, amelyek nem arra mennek ki, hogy a kedves, kezdő testépítő az első edzés után másnap alig bírjon lábra állni. Talán emiatt is jó, hogy feltalálták a zumbát.

A zumba az 1990-es években alakult ki, jelentése gyorsan mozogni, szórakozni. Könnyen megtanulható lépésekből áll, a zene pörgős, így nem kell félni attól, hogy esetleg elaludnánk az unalomtól. Olyan népszerű lett ez a sport, hogy meghódította a világot, még Xbox és Wii játékokon is edzhetünk vele.

A latin tánc stílus igazán kecsegtet minden diétázni vágyónak, hiszen egy 60 perces edzés alatt körülbelül 600 kalóriát lehet elégetni. Emellett fejleszti az állóképességet, a ritmusérzéket, a mozgáskoordinációt és még a stresszt is könnyen le lehet vezetni vele. Aki rendszeresen zumbázik, annak biztosan szép és izmos alakja van, ott van például Shakira, aki ennek a sportnak köszönheti csinos alakját.

Ebben a mozgásformában még az is a jó, hogy nem kell félni attól, hogy kifulladna a sportolni vágyó delikvens, hiszen egy zumba szám mindössze 5 percig tart, és utána egy kis időt mindig hagynak inni és pihenni, főleg azon okból, hogy ki kell választani a következő zeneszámot. Mivel kevés pihenő idő van és utána intenzív mozgás, folyamatosan testünk párologtat, magyarul izzadunk, így ajánlott, hogy zumba órára mindig vigyünk egy palack vizet és legalább 20 percenkenként igyunk belőle.

Ajánlott heti háromszor eljárni, akkor a leghatásosabb, igazán szépen lehet tőle fejlődni, de ha már a heti egyre eljut az ember, akkor is rögtön vidámabb lesz a hete (és úgyis ott szeretne lenni a következő órán, igyekszik elmenni rá.)
Legfontosabb a zumbánál, hogy próbáljunk sokat mosolyogni, ellazulni, ugyanis a tánc jobb kedvű lesz és a maga a táncolás is sokkal jobban fog menni, ha nincs görcs a gyomorban.

Magyarországon nagyon sok helyen találhatunk fitnesz termeket, ahol zumbát tartanak, tánctermekbe is járhatunk, illetve kifejezetten zumbára szánt létesítmények is készültek.

Az érdeklődőbbek nézzenek körül, hogy körülöttük melyek a legközelebbi zumba termek és próbáljanak ki egy órát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor és mennyit kell inni, ha edzünk?

Ha az edzést dehidratált állapotban kezdjük, akkor a teljesítményünk csökkenni fog. Fontos, hogy megelőzzük ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük