Kezdőlap » Film » Zsenikém – Az ügynök haláli (2008)

Zsenikém – Az ügynök haláli (2008)

A Magyarországon 2008-ban bemutatott vígjáték szereplőgárdájában helyet kapott többek között Steve Carell, Anne Hathaway, Dwayne Johnson, és Alan Arkin is. Egy kormány által működtetett kémekből álló csapat küldetésre indul Oroszországba – röviden így lehetne leírni a filmet.

A Steven Carell által játszott Maxwell Smart ügynök bár kimagaslóan intelligens, de egyébként tipikus balfácán az élet minden területén. Őt segíti ezért Agent 99, akit a tehetséges Anne Hathaway játszik, és aki végre komikus szerepben is bizonyíthatott. Kettejük kalandjait és egymásra találásának történetét nevethetjük végig, de komplikációkra mindig számítani kell! A boldogság elérése mellett sikeresen elhárítanak egy terrorista támadást is az orosz vadonban, és sikerre viszik az akciót, életeket mentenek.

A színészek által nyújtott kitűnő alakítás mellett pozitívuma a filmnek az akciókban gazdag történetvezetés, illetve az okosan megírt poénok és dialógusok. A szerelmi szál is érdekes annyira, hogy a romantikát kedvelők se unatkozzanak nagyon. Peter Segal rendezte a filmet, az ő munkája még az 50 első randi vagy a Ki nevel a végén? is, úgyhogy tudjuk, csalódni nem fogunk. A film egyébként egy 1965-70 között forgatott és bemutatott nagysikerű amerikai vígjátéknak a filmváltozata, az azóta elhunyt eredeti történet színészeire, Don Adamsre és Edward Plattre meg is emlékeznek a fim kreditlistájában. A 2008-as Teen Choice Award A nyár vígjátékává választotta, de számos kategóriában nevezést ért el a történet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük