Kezdőlap » Látnivalók » Zalaegerszeg látnivalói

Zalaegerszeg látnivalói

A Göcsej-dombság szívében fekvő zalai megyeszékhely 60 ezer lakosnak ad otthont. Azoknak, akik viszont csak átutazóba vagy látogatóba érkeznek a városba, mit kínál számukra a település?
Mint minden történelmi múltra visszatekintő város, gazdag kulturális értékekben és emlékekben. Fő katolikus temploma a város központjában található Mária Magdolna plébánia, de többi egyház is képviselteti magát egy-egy impozáns épülettel, például a zsinagóga jellegzetes téglavörös építményével, mely egyben a Városi Hangverseny és Kiállítóterem. A Göcsej Múzeum folyamatosan várja a történelem iránt érdeklődőket állandó és időszakos kiállításaival. A város több múzeummal is büszkélkedik: Olajipari Múzeum, Falumúzeum, Finnugor Néprajzi Park. A kulturálódni vágyók betérhetnek a város valamely könyvtárába, levéltárába, művelődési központjába, vagy a Hevesi Sándor Színházba.
Az utcákon sétálva lépten-nyomon valamilyen köztéri emlékműbe, vagy szoborba botlik az ember. Zalaegerszeg szimbólumának számít a város szívében látható Göcsej tulipán szökőkút. Megannyi híres történelmi és irodalmi alak elevenedik meg szobor formájában: láthatjuk többek között Zrínyi Miklóst lovon ülve, IV. Bélát, Kálvin Jánost, Wass Albertet, Csány Lászlót, Deák Ferencet.
Ha valaki a várost és a Göcsej-dombságot teljes egészében szeretné látni felülről, akkor feltétlen másszon fel a TV-toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma tárul a szeme elé. És ha már arra jár, onnan nincs messze az Alsóerdő, ahol hatalmasat lehet sétálni, vagy biciklizni a kiépített kerékpárúton. De ott található az Azáleás-völgy is, ami főleg májusban, a virágzás idején nyújt szép látványt.
Kikapcsolódásként közkedvelt helynek számít a város határában, közvetlenül a Gébárti-tó mellé épült Aquapark és a Termálfürdő, ahol a vízimádók mindent megtalálnak, amit csak kívánnak. A pancsolni vágyók nem csak itt úszhatnak, hanem a Városi Strandfürdő és Fedett Uszodában is, ám egyéb sportlétesítményeket is találnak maguknak: Jégcsarnok, Sportcsarnok, műfüves pálya, lőtér is várja őket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Izland a forrongó jég világa

Izland, Iceland – egy sziget közvetlenül az Északi sarkkör közelében, Norvégia és Grönland között. Egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük