Kezdőlap » Nyaralás » Zakynthos

Zakynthos

Az első dolog, amin elcsodálkozik az ember Zakynthoson, vagy nemzetközi nevén: Zante-n
járva, az a sziget meglehetősen drámai partvidéke. A hatalmas meredek, sőt függőleges sziklafalakat soha nem felejti az utazó. Míg más görög szigeteken a városoké, vagy az ókori romoké a főszerep, addig Zakynthoson a természeté, és a partvidék rejtett és kevésbé rejtett csodáit leginkább egy hajóról érdemes felfedezni. De mielőtt elindulnánk, készüljünk fel: feltétlen vigyünk magunkkal magas faktorszámú naptejet, egy jó napszemüveg a szemünk védelméért, egy kalap, vagy sapka és olyan ruházatot öltsünk magunkra, amit nem sajnálunk egy esetleges tengerben csobbanáshoz sem. A legfontosabb ezek közül mégis a napégés elleni védekezés, a motorcsónakon száguldva ugyanis igen csalóka tud lenni az ember hőérzete.

A sziklás partvidéket is nem csak öblök, hanem kisebb-nagyobb barlangok is szabdalják, és a legszebbek a „kék barlangok”, amelyek a víz a sziklafalon is visszatükröződő kékségéről kapták nevüket.
Érdekesség az U alakú öbölben látható, a homokba ágyazódott hajóroncs, mely valójában egy csempészhajó, amely fennakadt és elsüllyedt itt. A gyönyörű homokos öböl az elit rétegek kedvenc kikötőhelye, gyakran horgonyoznak itt yachtukon. Megfelelő testőrgárdával persze, szaúdi milliárdosok, hollywoodi sztárok, államfők is megfordulnak erre.

Az Askos park, amely a szigeten található, tulajdonképpen egy magán állatkert, ami elsősorban, de nem kizárólag gyermekes családoknak ajánlott. Az itt élő állatok, köszönhetően a tulajdonos rátermettségének, természetes közegben, szinte ideális körülmények között élhetnek.

Zantén nem szabad beérni egyetlen hajókirándulással, a part és a tenger ennél sokkal több izgalmas látnivalót tartogat. A sziget egyébként nem csak drámai szépségű sziklafalairól, hanem egy különleges, a mediterrán térségben nagyon kevés helyen előforduló állatfajról is híres. A Laganasból induló kirándulások szervezői általában garantálják a találkozást a különleges tengeri állatokkal. Ilyen állat a Kalapácsfejű teknős is, melyet a kihalás veszélye fenyegetett, de ma már kialakítottak egy természetvédelmi területet részükre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sharm El Sheikhben: Radisson SAS

Ez a luxusszálloda már már elérte az “5 csillagos szintet”. A repülőtértől körübelül 12 kilométerre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük