Kezdőlap » Hotel » Verbania

Verbania

Verbania városa Olaszország északi területein fekszik, Piemont régiójában található, és szomszédos Lombardiával, Svájccal, valamint az Aosta-völggyel. Hogyha Verbania-ba szeretnénk utazni, akkor ezt a legegyszerűbben repülővel tehetjük meg, hiszen a város hazánktól több mint 1000 kilométerre fekszik. Természetesen hogyha rendelkezésünkre áll egy tapasztalt sofőr, akkor autópályákon keresztül haladva is megközelíthetjük a várost, viszont akkor legalább egy fél napos autózásra kell hogy felkészüljünk. Amennyiben mégis inkább a légiközlekedést választanánk, akkor figyelembe kell vennünk hogy a városban nincsen repülőtér. A legközelebbi reptér a Lugano-Agno, mely körülbelül 30 kilométer távolságra található a településtől, a másik közel lévő pedig Milánóban van, 35 kilométerre, ez a Malpensa.
Verbania már a 19. századtól kedvelt üdülőhely, ekkoriban még főként a jómódú emberek jártak ide, azonban manapság már mindenki számára kedvelt és elérhető úti cél lett. A település a Lago Maggiore tó partján fekszik, ennek köszönhetően szép környezet öleli körül, a városban pedig parkok, és kertek is találhatóak. Verbania egyik legkiemelkedőbb nevezetessége a Villa Taranto botanikus kert, ahol ritka és Európában egyedülálló növényeket tekinthetünk meg.
A városban többnyire 3 csillagos szállások találhatóak, melyek közül a legnépszerűbb, és kiemelten kedvelt hotelek a Hotel San Gottardo, az Albergo Pesce D’oro, és az Europalace Hotel. Ezektől színvonalasabb a 4 csillagos Hotel Belvedere, és az ugyanilyen szolgáltatásokat nyújtó Hotel Ancora, melyek szintén népszerűek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük