Kezdőlap » Látnivalók » Velencei-tó

Velencei-tó

A Velencei-tó, akárcsak a Balaton hazánk kedvelt üdülőhelye. A fővárostól 40-50 kilométerre, a Velencei-hegység lábánál fekszik. A tó és térsége folyamatosan épül, szépül.

Találhatunk itt nyugodt, pihenésre alkalmas szállodákat, melyek wellness részlegiben tudunk kikapcsolódni. Fürdőzhetünk rendezett szabad strandjain. Túrázhatunk gyalog, kerékpárral vagy akár lóháton, és persze a vízi sportok tárháza is széles. Számos rendezvényhelyszínén gazdag a program kínálat. Nem fog csalódni az sem, aki finom ételekre, italokra vágyik.

A Velencei-tavat a „napfény„ tavának is nevezik joggal, hiszen a napsütéses órák száma körülbelül 2500 óra évente. Európa egyik legmelegebb tava, vize könnyen felmelegszik, mivel átlagos mélysége csak 1,5 méter körül van, hőmérséklete a 28 fokot is elérheti. A tó vize nátriumban és magnéziumban gazdag, így alkalmas reumatikus betegségek enyhítésére, regenerálódásra, a kimerült test felfrissítésére.

Egyedülálló érték a tó déli partján fakadó gyógyvíz, valamint a védett élővilág. A tó területének egyharmada nádas, melynek labirintusait kenuval tudjuk bejárni. Választhatunk különböző hosszóságú vízi túrát, ahol különleges élményeket szerezhetünk. Sétahajó indul Velencéről, Gárdonyból és Agárdról. Megismerkedhetünk a Velencei- hegység élővilágával, ha végigjárjuk a Madárdal Tanösvényt, mely a Dinnyési Fertőn át vezet.
Ha a környéken járunk érdemes még felkeresni a Pákozd-Sukorói Arborétumot, a Pákozdi Katonai Emlékparkot, az Agárdi Termálfürdőt vagy a Martonvásári Brunszvik Kastélyt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi Alajos palotája

Budapesten, a VIII. kerületben található a Károlyi-palota (Pollack Mihály tér 10.). A palotát a nyitrai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük