Kezdőlap » Hotel » Városnézés Várnán

Városnézés Várnán

Várna a harmadik legnagyobb város Bulgáriában, ezen kívül pedig fontos turisztikai, kulturális, és kereskedelmi központ is. A város a Fekete-tenger partjánál fekszik, és az utóbbi időben igencsak fellendült a turizmusa köszönhetően a jól kiépített tengerpartszakaszainak, az Aranyhomoknak, a Napospartnak, és az Albénának. Várnán az elmúlt időszakban rengeteg vendéglátóegység, és modern szálloda nyílt, aminek a hatására kiérdemelte a Bulgária legnyugatiasabb városa címet.

A város jelképe a Szűz Mária Mennybevitele-katedrális, mely a központban található, a Cirill és Metód téren, így ha szeretnénk városnéző túrára indulni, itt érdemes elkezdeni. Ezt követően tekintsük meg az ókori római fürdő maradványait is, mely 7000 négyzetméteres nagyságával a Balkán-félsziget legnagyobb ókori látnivalójának számít. Az Euxinográd palota a várostól 8 kilométerre található, azonban megéri felkeresni, hiszen nemcsak történelmi és építészeti jelentősége van, hanem udvarán egy 300 növényfajt felsorakoztató kertet is megcsodálhatunk. A várnai katedrálistól buszjáratok is indulnak a várnai csata emlékműhöz, ahol szobrokat, kápolnát és egy kőoltárt is láthatunk.

A Morszkata gradina a városközpont és a tenger között lévő tengeri park, ahol a Fekete-tenger partjának legnagyobb állatkertje, az Aquárium is található, valamint itt helyezkedik el a Haditengerészeti Múzeum is. Itt strandolásra is van lehetőségünk, de ha nincs kedvünk itt lubickolni, érdemes továbbmenni, és ellátogatni a Primorski park delfináriumába, valamint az Aquapolisokba, mely egy hatalmas csúszdaparkkal egybekötött élményfürdő. A múzeumok kedvelői menjenek el a Régészeti Múzeumba, akik pedig vásárolni szeretnének, a sétálóutca felé menjenek, az ulitsa Knyaz Boris I felé, vagy a másik sétálóutcára, a Szlivinicára. A helyi piac az Óratorony és az Opera épülete között található.

Várnán rengeteg lehetőségünk van az aktív időtöltésre, a szórakozásra, és a kikapcsolódásra is. Elég ha ellátogatunk bármely étterembe, kávézóba és megkóstoljuk a helyi specialitásokat, vagy kedvenc időtöltésünket választjuk, mely lehet vízi sport, búvárkodás, vagy strandolás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük