Kezdőlap » Egészséges életmód » Város vs. Külváros: hogyan befolyásolja az ingázás az egészséget

Város vs. Külváros: hogyan befolyásolja az ingázás az egészséget

Mindannyian tudjuk, hogy a gyaloglás és a kerékpározás mennyire egészséges, szemben az autóvezetéssel. Ebben semmi újdonság nincsen. De azok az ingázók, akik tömegközlekedést használnak, ugyanúgy jótékonyan hat az egészségükre, állítja egy tanulmány az Egyesült Királyságban. A vonat vagy a busz valószínűleg nem a munkahelyed ajtajában dob ki, ami azt jelenti, hogy tartozik némi séta is a bejutáshoz. És az minden egyes lépés határozottan jót tesz.

„Úgy tűnik, azt sugallják, váltsunk ingázó üzemmódba – ahol be tudsz építeni az életedbe akár csak egy kis fizikai aktivitást is, csökken a túlsúly esélye, és egészségesebb testben élhetsz.” –mondta Ellen Flint, a tanulmány vezetője.

A kutatók szerint a távolság, amit a gyalogosan közlekedők és a tömegközlekedést használók megtettek, közel azonos volt. A résztvevők, akik gyalog mentek munkába, egy mérföldet, vagy annál is kevesebbet tettek meg. Flint tanulmányából kiderült, hogy azok, akik a vonattól vagy a busztól sétáltak el a munkahelyükig, közel ugyanennyit tettek meg.

Ha kíváncsi vagy, hogy mindez a kis pluszmozgás mit eredményez, íme, néhány adat. Egy 165 cm-es nő, aki tömegközlekedést, kerékpárt használ, vagy sétál, körülbelül 2 kilogrammal kevesebbet nyom, mint az, aki autót vezet. Egy középkorú, átlagos magasságú férfi esetében ez a szám 3 kg.

Nos, mit szólsz hozzá? Eldobod a kocsikulcsot legalább néhány napra egy héten? Ha a tömegközlekedés vagy testmozgás nem alternatíva, használd a lépcsőket lift helyett, ez is egy remek megoldás!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan hat a szervetere a krill olaj?

A krill olajat nem rég óta kezdték alkalmazni a természet gyógyászatban, régebben még nem ismerték …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük