Kezdőlap » Karrier » Vállald a felelősséget!

Vállald a felelősséget!

Ha karrierválasztásról van szó, egyre inkább az befolyásol a döntéshozatalban, hogy mely szakmákkal kereshetjük a legtöbb pénzt, ahelyett, hogy a szenvedélyünknek élnénk és az álmainkat igyekeznénk megvalósítani. Sajnos sem az oktatási rendszer, sem a mai társadalmi helyzet nem képes teljes biztonságot teremteni, így a felnövekvő generációknak már egyre fiatalabb korban el kell gondolkodnia azon, mit érdemes ma foglalkozásként választani.

A felsőoktatás bizonyos szakjaira a ponthatárok miatt egyre nehezebb bekerülni, így sokan kényszerből olyan egyetemekre mennek el, ahol nem csak hogy nem érzik jól magukat, de nagy valószínűség szerint később nem is fognak tovább menni mesterszakokra például, hiszen az alapszakon tapasztaltak negatívan befolyásolják a hozzáállásukat a felsőoktatáshoz. Amint megszerzik a diplomát, elindulnak azon az úton, amiről annyit hallottak más korábban, és ami a lehető legtávolabb áll az ő korábbi elképzeléseiktől: a felnőtté válás útján. Munkahely, majd családalapítás, végül nyugdíj.

Megkeseredett emberek ezrei alkotják ma a társadalom zömét, az áldozatszerep az aktuális. Egy valamit felejtenek el: mindig a mi kezünkben van a döntés joga és lehetősége. Soha nem késő elkezdeni valami újat, csak vállalni kell a felelősséget. Felelősek vagyunk a saját döntéseinkért, saját boldogulásunkért, és ha valami nem megy, akkor mernünk kell változtatni. Az emberek félnek ma kockázatot vállalni, hiszen a komfortzóna biztonságos, azontúl ki tudja mi vár ránk. Pedig egy kis extra energiabefektetéssel és munkával sokkal profitálóbb lehetőségek várnának rájuk, csak ki kell mondani: mi vagyunk a felelősek a saját életünkért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki a jó tanár?

Elkezdődött az újabb tanév, és a tömegközlekedési eszközökön már lehet hallani, hogy „milyen hülye ez, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük