Kezdőlap » Ünnepek » Valentin nap

Valentin nap

Valentin nap a szerelmesek napja. A világon számos országban ünneplik.
Történetének számos magyarázata van. Ebből az egyik a Római Birodalomra nyúlik vissza, II.Claudius idejére. Ő megtiltotta a katonáknak, hogy házasodjanak, hogy ne haza gondoljanak a háború alatt mert az elvonja a figyelmüket a harcról. Azonban Valentin titkos esküvői szertartáson mégis összeadta a szerelmeseket. Ezért börtönbe került és február 14-én végezték ki. A börtönben összebarátkozott a börtönőr lányával. A kivégzése napján szerelmes levelet írt a lánynak aláírva hogy ” A te Valentinodtól.”

Babonák is köthetők ehhez a naphoz például a reggeli szerelmes csók szerencsét hoz és ezen a napon nem szabad megsértődni vagy megharagudni.
Tudták e, hogy a legfantasztikusabb ajándék a szerelem jelképeként a Tádzs Mahal Indiában. Az épületet Shahjahan császár állíttatta feleségének, szerelme jeléül.

Az üzletek és virágárusok is készülnek a Valentin napra, sok szív alakú ajándékkal és kis apró ajándéktárgyakkal. Ezen a napon nagy kereskedelmi forgalmat bonyolítanak. Ma a nők nagyobb százalékban vásárolnak ajándékot párjuknak. Sok férfi kényszernek érzi az ünneplést.
Sokan úgy gondolják ne csak ezen a napon emlékezzünk meg szerelmünkről.Na, de egy kis kedvességgel nem ártunk pl: egy romantikus vacsora vagy egy kényeztető fürdő.

Az egyedülállók se szomorkodjanak van pár tippünk nekik is, hogyan tölthetik el ezt a napot
Pl:Vegyünk egy új ruhát magunknak, mert az mindig feldob vagy különleges finomságokkal lepjük meg magunkat,esetleg egy aroma terápiás fürdőt is vehetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

István király kenyere

Ez az az ünnepünk, amely a történelem során nevében a legtöbbet változott. Augusztus 20-a ősi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük