Kezdőlap » Növények » Vad virágok

Vad virágok

Mindenki szeret kirándulni most olyan nyári virágokat szeretnék bemutatni nektek amikhez hiedelmek tartoznak. És a nők kedvenc színét viselik(rózsaszín) Fontos tudni hogy ezek a virágok vadvirágok.

Parlagi rózsa (Rosa gallica)
Hazánkban a vadrózsa fajok temérdek változatát találjuk meg. Ám öt a legkönnyebb felismerni mind közül. Virága 5-8 cm átmérőjű ha belegondolunk elégé nagy. Maga a növény fél méteresre is megnőhet .Gyökerei mélyen a földben hunodnak mint a fáknak. Mivel virága nagy és Szin pompázatos védekező mechanizmussal (tépkedések)ellen ö is ki rendelkezik. Vastag erős tüskéi vannak mirigyszőrökkel is tele van a virág. Általában gyakran előfordul a Középhegységekben .Jól bírja a napot és szereti. Elégé jól eltud szaporodni a neki megfelelő helyen rózsaszín vattapamacs felhővé változtatva az erdő széleket .A régiek úgy vallották, hogy hihetetlen gyógyító képessége van a parlagi rózsának. Maga a szirmot használták fel, a sebre téve meggátolta a fertőzések terjedését.

Nagy ezerjófű (Dictamnus albus)
Ez a virág kedveli a száraz helyeket általában tölgyesekben és tisztásokon fordul elő. Sajnos az alföldön nagyon ritka virágnak számít mivel erei növény. A virág maga hihetetlenül sok értékes olajt tartalmaz. Sajnos ha nagyon nagy a meleg akkor ez az értékes olaj kipárolog. A virághoz érdekes mende mondák tartoznak. Ha a meleg következtében az olaj elpárolog és szél csend van képes telítődni vele a levegő. Ezáltal képes lángra kapni. A jelenséghez babonás hiedelmek is tartoznak.Régen boszorkány fűnek is hívták.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az esőerdők liánjai

A növényfajok több mint kétharmada a trópusi esőerdőkben található meg. Amelyek menedéket és élelmet nyújtanak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük