Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Zaragozába

Utazzunk Zaragozába

Spanyolországban található Zaragoza városa, az Ebro folyó partjánál, mely az ötödik legnépesebb város az országban. Zaragozából közvetlenül el tudunk jutni Barcelonába, és Madridba is, hiszen rendkívül jó a földrajzi elhelyezkedése, és az összeköttetése ezekkel a nagyvárosokkal. Zaragoza jelentős cement, üveg, valamint élelmiszeriparral rendelkezik, és kiemelkedő a helyi fafeldolgozás, és papírgyártás is, azonban a városban található a Seat autó gyárközpontja is.

Zaragoza városának jelképe az Oszlopos Miasszonyunk Székesegyház, amely az Ebro partján található. Ennél a templomnál minden év októberében egy fesztivált is rendeznek, ahol megünneplik a várost, és a templomot is. Innen mindenképp érdemes ellátogatnunk a Plaza de La Seo térre, ahol a másik nevezetes katedrálist találhatjuk, a Megváltó-katedrálist. Közvetlenül emellett található a városháza épülete, a tőzsde épülete, a Lonja, valamint találkozhatunk még itt egykori római fórum maradványokkal is. Nézzük meg az El Tubot, ahol számos hangulatos bárt találhatunk, valamint az El Casco Viejot is, amely közvetlenül az El Tubo mellett éjszakai bárokat, szórakozóhelyeket kínál a turisták számára. Innen induljunk el az Óvárosba, majd hogyha ezt is megtekintettük, látogassunk el a kis járásnyira megközelíthető Aljafería-palotához. Zaragoza városában több múzeumot is találunk, többek között a Szépművészeti Múzeumot, és a Camon Aznar Múzeumot, ahol számos híres műalkotást tekinthetünk meg.

Zaragozában biztosan fogunk magunknak szálláshelyet találni, elég csak szétnézni az interneten, és valószínűleg hotelektől kezdve, apartmanokat, és panziókat is találunk majd, mindenféle árkategóriában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük