Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Siófokra, a magyar tengerhez

Utazzunk Siófokra, a magyar tengerhez

Siófokon soha nem áll meg az élet, itt télen-nyáron lehet szórakozni, kikapcsolódni, bár kétségkívül tény, hogy nyáron érkeznek a legtöbben a Balaton legnépszerűbb településére. Siófok városa a Balaton déli partjánál található, Dél-Dunántúlon, többféle módon egyszerűen megközelíthető.

A városban számtalan nevezetesség található, és megannyi látnivaló, így aki nem csak azért megy Siófokra, hogy lubickoljon a Balatonban, vagy a hasát süttesse, az sem fog unatkozni. A városnézést érdemes rögtön a Kikötővel kezdeni, hiszen ez a legnagyobb forgalmú kikötő az egész Balatonon, és itt olyan emlékműveket tekinthetünk meg, melyeket a gőzhajózás jubileumára építettek, de ott a helyi rózsakert, vagy a kiállított motoros hajók, amelyek még a 19. századból származnak. Innen akár el is indulhatunk egy zenés sétahajózásra, mely a programlehetőségek között szerepel. A vitorláskikötőnél található az Országos Meteorológiai szolgálat, ahonnan általában a viharjelzéseket is indítják. Kissé a belváros felé haladva, elérjük a Szabadság teret, ahol megtekinthető a Víztorony, melyet még 1912-ben építettek, hogyha ide felmegyünk, nemcsak a várost, de akár az egész környéket is beláthatjuk. Aki kedveli a kulturális látványosságokat, ne hagyja ki a Kálmán Imre emlékházat, ahol többek között az egykori zeneszerző zongoráját, és kottáit is megtekintheti. Az előbbihez hasonlóan érdekes a Jordán Galéria, ahol Jordán Péter alkotásai, tájfestményei tekinthetők meg. Siófok legnépszerűbb helye az Aranypart, amely egészen a Sió csatornától kezdődik, és a keleti irányban húzódik tovább. Ezen a partszakaszon található a híres Petőfi-sétány, ahol a legtöbb szálloda, és szórakoztató központ található a városban. Szintén itt lettek kialakítva a város legkedveltebb strandjai, amely közül az egyik fizetős, majd mellette Siófok legnagyobb szabad strandja, ahol a lassan mélyülő vízben mártózhatunk meg.

Nyáron, és amint beköszönt a meleg idő, ebben a városban egyre jobban felpörög az élet, elkezdődnek a fesztiválok, a szabadtéri programok, így a strandolás mellett más egyéb lehetőségünk is adódik a kikapcsolódásra. Természetesen a vízi sportok kedvelői sem fognak hoppon maradni, hiszen sportolási lehetőségekből is bővelkedik a város. Akik vásárolgatni szeretnének, számos bevásárlóközpont, és supermarket közül válogathatnak, és vannak köztük olyanok, melyek non-stop nyitva tartással rendelkeznek. Siófok városa tényleg mindenkinek kikapcsolódást tud nyújtani az év bármely évszakában, és rengeteg szálláslehetőséggel várja a nyaralni, pihenni vágyókat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük