Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Sheffield városába

Utazzunk Sheffield városába

Sheffield, Angliában, South Yorkshire megyében a 3. legnagyobb város, nevét eredetileg a Sheaf-folyó után adták neki, mely a városon folyik keresztül. A város rendkívül érdekes földrajzilag, 5 folyó is összeér a településnél, melynek nagy része egy hegyoldalra épült fel. Egyes becslések arra mutatnak, hogy itt található a legtöbb fa Európa szerte, Sheffield városának területét ugyanis 61%-ban zöld terület borítja, ahol mintegy 2 millió fa terül el. A városban évente májusban megrendezik az Open Up Sheffieldet, amely egy igencsak rangos fesztivál, ahol a városi művészek, vizuális-, és kézműves művészek egyaránt bemutatják műhelyeiket a közönségnek.

Sheffield városának történelme a 16. század környékén kezdődött, ekkor alakult ki a kis város, mely először csak egy várból állt. A város híres volt a késgyártásáról, valamint az acélgyártásáról is, itt találták fel a rozsdamentes acélt, valamint a híres Sheffield-i ezüstneműt, mely az ezüst és a réz ötvözése során jön létre.

A városnézést érdemes elkezdenünk a Meadowhall bevásárlóközpontban, amelynek érdekessége, hogy 1990-ben építették az acélművek helyére. Egy évvel később épült a Sheffield-i Aréna, vagy más néven a Don Valley Stadion, mely egy sportközpont. A kis várost egyébként napjainkban is folyamatosan újítják fel, és ez a folyamat már a ’90-es évek elején elkezdődött. Körülbelül egy évtizeddel ezelőtt újították fel a belvárosi Béke kerteket, és a Millenniumi Galériát, valamint a Téli kerteket a Milleniumi teret. Sheffield városa szorosan kötődik a zenéhez, ezt mi más bizonyítaná jobban, mint hogy egy külön zenei múzeumuk is van, a Populáris Zene Nemzeti Centruma, mely napjainkban már a Sheffield-i Hallam Egyetem részét képezi, azonban még most is gyakran rendeznek itt koncerteket, ahogy a Carling Academy Sheffieldben is. Sheffield városában három színház is található, ezek közül a két nagyobb a Líceum Színház és a Tűzpróba Színház, valamint kisebb a Stúdió Színház. A városban igen sokan rajonganak a művészetekért, ezért több művészeti galéria is található itt, például a Webhely Galéria, és a már korábban említett Millennium Galéria is, melyek elsősorban multimédiás tartalmakra specializálódtak. Sheffield városában található egy hírességek utcája, ahová mindenképp érdemes ellátogatni, hogyha itt járunk, ez olyasmi mint a hollywoodi mása. Kissé a város szélén találhatjuk meg a Sheffield-i Arénát, mely az egész országban az egyik legnagyobb arénának számít, többnyire zenés eseményeket, és nagyobb rendezvényeket tartanak itt. Innen nem messze, szintén a belvárostól kissé arrébb található a Valley Centertainment szórakoztató park, ahol mozi, étterem, és bár is található. Szintén látványosságnak számítanak a Téli Kertek, a Béke Kertek, a Botanikus Kert, de hogyha álatokkal is szeretnénk találkozni, elmehetünk a Heeley Városi farmra, vagy a Graves Parkba is. Szabadidőnket sétálással eltölthetjük a Viktória-rakparton, de meglátogathatjuk a legnagyobb városi parkokat is, a Millhouses Parkot, az Endcliffe vagy a Graves Parkot is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük