Kezdőlap » Nyaralás » Utazzunk: San Francisco

Utazzunk: San Francisco

A nyugati parton fekvő túlságosan is liberális város már elvesztette Seattle és Los Angelesszel szembeni gazdasági előnyeit, ám amióta Hollywood a film világvárosává tette, az egész világon ismerik. Így nemcsak az impozáns Golden Gate híd a város jelképe

. San Francisco utcáin a filmstábok hozzá tartoznak a mindennapi élethez, a lakosok már megszokták őket. A lakosságon egyébként még ma is érezhető a spanyol-mexikói hatás, és sok olasz,kínai, vietnámi és kambodzsai is él a városban. Az ismert homoszexuális közösségről,mely elsőként vette fel a harcot az AIDS ellen, történetek keringenek.

A felvonulások itt nagyon szabadosak, és talán a legtarkábbak a világon. A boldog városképnek, melyet elsősorban a hippik terjesztettek a 60-as és 70-es években, azonban sok árnyoldala is van. Kalifornia legszebb városa egy szomorú rekordot tart, itt szedi ugyanis a legtöbb áldozatot a kábítószer élvezet az Egyesült Államokban, ami azért is érdekes,mert itt éltek az 1996-ban elhunyt docens, Timothy Leary apostolai is, akik a kábítószert istenpótlóként hirdették.

A várost csak 1847-től hívják San Francisconak, azelőtt a spanyol Yerba Buena nevet viselte, aminek jelentése: jó fű. Története érdekes, hiszen 1848-ban az USA egy Mexikóval vívott háború során el is vesztette a várost Arizonával és Texasszal együtt. Később az államok és a város ismét amerikai kézre került, de 1906-ban újabb tragédia sújtott le, egy földrengés és az azt követő tűzvész elpusztította a város ötöd részét. Elővigyázatosságképpen ma már csak földrengésbiztos házakat építenek itt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Horvátország: Krk sziget

Krk sziget a Kvarner- öböl északkeleti részén található Horvátországban. Magyarország kedvelt úti célja, rengetegen látogatnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük