Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Írország hatodik legnagyobb városába

Utazzunk Írország hatodik legnagyobb városába

Írországban található Limerick, amely népességét tekintve a hatodik legnagyobb város az országban. Ezt a települést még a vikingek alapították, azonban az idők során kalózok is fosztogatták ezeket a területeket, így a városnak igencsak színes történelmi múltja van. Természetesen több szálláslehetőség is található a városban, de az idejutás már kicsit nehézkesebb, hiszen a fővároson keresztül érdemes idejönni. Hogyha Dublinba utazunk repülővel, majd onnan jövünk ide, akkor olcsóbban megússzuk a költségeket is, és nem is kell olyan sok időt eltöltenünk a repülőn, illetve az autóban, vagy buszon. Mindenképp érdemes eurót váltanunk, hiszen Limerickben ezzel tudunk majd fizetni, és persze készüljünk fel arra, hogy itt a jobb fizetéseknek köszönhetően magasabbak az átlagos árak.

Limerickben természetesen megéri szétnézni a belvárosban is, hiszen több látványosságra bukkanhatunk időközben. Például megemlíthetjük a King John’s Castle-t, amely a 13. században épült, valamint a King John’s erődítményt is, amellyel szemben egy óriási kő, az egyezség köve áll, mely egy 17. századi ostrom emlékére lett kiállítva. Limerickben több régi épület, templom is található, közülük kiemelkedők a St. Mary, és a St. John’s katedrálisok. Természetesen múzeumok is vannak a városban, az egyik érdekesség a Hunt múzeum, amely John Hunt régész által alapított magángyűjtemény bemutatására szolgáló kulturális érdekesség, valamint a Limerick Múzeum.

A városnak saját egyeteme is van, a Limerick-i Egyetem, ahová szintén érdemes ellátogatni, hiszen egy kellemes sétát tehetünk a campuson, de semmiképp nem érdemes kihagynunk a Shannon folyón található hidak, és vízlépcsők megtekintését sem.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük