Kezdőlap » Nyaralás » Utazzunk Görögországba!

Utazzunk Görögországba!

Görögország – egy csodálatos ország, ahol minden város tele van mítoszokkal és legendákkal. Délkelet-Európában, a Balkán-félsziget déli végén fekszik. Partjait az Égei-tenger és a Jón-tenger veszi körül. Mindkettő a Földközi-tenger peremtengere. A partvidék éghajlata mediterrán.

Az ország fővárosa Athén. Sokan választják az utazók közül a fővárost, a megfizethetőség és a hozzáférhetőség miatt, valamint Athén a szellemi központja a görög kultúrának és rengeteg templomok, múzeumok, valamint eredeti és egyedülálló építészeti struktúrák találhatóak itt. Itt található az ókori Akropolisz is. A mai Nemzeti Régészeti Múzeumban meg lehet csodálni a régi tárgyak egyedülálló gyűjteményét.
A sok látogató miatt a városban óriási a választék mindenféle szórakoztató helyből. Ezek közül érdemes megemlíteni a helyi klubokat, a piacokat, valamint a lehetőséget, hogy megcsodálják a kilátást a hegyen lévő Pnyx-ből.

Görögországnak körülbelül 1400 szigete van. Míkonosz híres a partikról, ezért különösen ajánlott a fiatalok számára. Szantorininek elragadó a festői látványa, látványos szépsége, romantikus látképei. Tökéletes lehet nászutazáshoz vagy romantikázáshoz a szerelmespárok számára. Kefalónia és Amorgos a nyugalom szigete, bulizások, nyüzsgő élet szempontjából nem éppen kiemelkedő. Inkább békés, nyugalmas szigetet ezek, ahol a középpontban a pihenés van a gyönyörű strandokon.

Kréta pedig amolyan Jolly-Joker, mindent kínál egyszerre. Számos, különböző, ámde gyönyörű strandja mellett sok látnivalót, történelmi emlékeket kínál. A gasztronómia is igen jó itt. Kréta a hazája Európa legrégibb civilizációjának.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi Mallorca legszebb épülete?

Aki már járt Mallorca szigetén és látta Palma város katedrálisát, az soha nem felejti el …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük