Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Empoliba

Utazzunk Empoliba

Empoli városa Olaszországban található, az északi térségben helyezkedik el Firenzétől 48 kilométerre. Lakossága 475 ezer fő körül mozog, azonban a nyári időszakban az 500 ezer főt is meghaladja a városban lévők száma az itt nyaraló turisták miatt.
Empoliba a legegyszerűbben repülővel juthatunk el, azonban itt nincsen nagyobb repülőgépek fogadására alkalmas reptér, ezért a közeli nagyvárosba, Firenzébe tudunk csak charter járatokkal érkezni. A város távolsága Budapesttől mérve majdnem 1000 kilométer. Empoliba Svájcból, és Ausztriából is indulnak közvetlen autóbuszjáratok, amik bizony nem olcsók, viszont az utazás közben nagyon szép tájakon keresztül utazunk, így aki nem szereti a légiközlekedést, annak mindenképp megéri így utazni. Természetesen azonban így nem érünk olyan hamar oda, mintha repülővel mentünk volna.
A városba érkezésünk során a következő látványosságokat semmiféleképpen ne hagyjuk ki, mivel ezek tükrözik igazán Empoli hangulatát. Nézzük meg például a Piazza dei Leoni teret, amit gyakran emlegetnek az oroszlánok tereként is, itt a tér közepén egy 19. századi szökőkutat tekinthetünk meg. Szintén érdemes ellátogatni a 11. századból származó kastélyhoz, a The Palazzo Ghibellino-hoz, valamint a The Palazzo Pretorio-hoz, amely a középkori város központja is volt.
Hogyha utazásunk célpontja Empoli, akkor nem lesz problémánk a szálláshely foglaltatással, ugyanis a legtöbb hotel, szálloda szobái már interneten keresztül is foglaltathatók. A legismertebb helyi szállás az Empolihotel, amely egy háromcsillagos hely, a város közepén található, de ismert még a Relais I Melograni Hotel, az apartmanok közül pedig népszerű az I Massini Apartments.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bora Bora a legdrágább sziget

Bora Bora a Csendes-óceánon található sziget, amelyet rengeteg turista látogat, így igencsak drága, mégis népszerű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük