Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Bolíviába

Utazzunk Bolíviába

Bolívia Dél-Amerikában található ország, amely a kontinens közepén fekszik, ezért nincs közvetlen tengerpartja. Az ország érdekessége, hogy itt található a világ legmagasabban fekvő városa, ami egyben a főváros is, La Paz. Emiatt szokták a legek országának is nevezni, hiszen a világ legmagasabban fekvő tava is itt helyezkedik el, ez a Titicaca-tó, de itt található a legkiterjedtebb sósivatag, a Salar de Uyuni is. Bolívia a legszegényebb ország a kontinensen, és itt él a legtöbb indián őslakos.

Bár az ország nem tartozik a legkedveltebb turisztikai célpontok közé, de azért itt is akad olyan látnivaló, mint akár Brazíliában, Argentínában, vagy Chilében. Hogyha Bolíviába szeretnénk utazni, akkor a nagyobb városokat vegyük elsősorban célba, mert itt találhatunk megfelelő szállásokat. Ha már megvan a szállásunk, akkor lehetőségünk van az országon belül egy bérelt autóval vagy busszal végignézni a látványosságokat. Nem messze a híres Titicaca-tótól találhatjuk meg az egykori Ajmírá Birodalom romjait, melyet Tiahuanaco-nak neveztek. Itt palotákat, templommaradványokat, szobrokat tekinthetünk meg, valamint a híres Nap-kaput, amely nem más, mint egy 15 méter magas földpiramis. Szintén itt helyezkedik el a Puma-kapu, valamint számos egyházi épület.

Bolíviában a legismertebb városok közé tartoznak Santa Cruz, La Paz, Sucre, Uyuni, Tarija, Cochabamba, Coroico, Copacabana, Huatajata, Mallasa, és Potosi, valamint Rurrenabaque így ezekbe éri meg többnyire elutazni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük