Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Bajára

Utazzunk Bajára

Baja városa Bács-Kiskun megyében van, a Duna bal partján, a dél-magyarországi térségben található. Baja térsége szép környezetben fekszik, hiszen közel van hozzá az ország legnagyobb folyója, és megannyi legelőt, valamint szántót találhatunk errefelé. Napjainkban a terület már nagyon változatos, ami elsősorban annak köszönhető, hogy magyar, német, szerb és horvát motívumok is jellemzőek a városban. A terület már nagyon régi idők óta lakott, többek között új kőkori, bronzkori, valamint szarmata leleteket is találtak a térségben a régészek. Baja városában van az országban a második legnagyobb kikötő, és főiskola is található itt. A város lakossága körülbelül 40 ezer főre tehető.

Országszerte híres a városban minden évben megrendezésre kerülő rendezvény, a Bajai Népünnepély, aminek a keretei között a Bajai Halfőző Fesztivál megrendezésében egy hagyományőrző halászléfőző versenyen is részt vehetnek az ide látogatók. A városban mindenképp érdemes megtekinteni az itt folyó Dunát, és mellékágát, valamint a Sugovica természeti értékeit. Ebben a városban sportolásra is van lehetőségünk, és semmiképp nem hagyhatjuk ki a helyi borokat hogyha itt járunk, de természetesen a híres bajai halászlét is érdemes megkóstolni.

Szintén az éves rendezvények között szerepel az EFOTT zenei fesztivál, amely rengeteg turistát vonz a városba, így téve azt közkedveltebbé. Baján egyébként minden megtalálható, ami egy fejlett városban, így rendelkezik helyi kórházzal, könyvtárral, rendőrkapitánysággal, uszodával. Hogyha ide jönnénk belföldi kirándulásunk alkalmával, mindenképp együnk egy kiadós helyi ételt az egyik halászcsárdában, vagy étteremben. Szállásból sincs hiány, Baján megszállhatunk vendégházakban, kollégiumokban, panzióban, hotelben, vagy motelben is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az olasz Caorle városa

Olaszországban, az Adriai-tenger északi partvidékén található Caorle városa, amely egy rendkívül kedvelt üdülőhely. Sokan ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük