Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Ausztriába, Klagenfurtba

Utazzunk Ausztriába, Klagenfurtba

Klagenfurt, Ausztriában található kisváros, amely a Wörthi-tó keleti végénél található, gyakran nevezik a virágok városának is. A város címerében is szerepel a legendás sárkány, amely a Lindwurm nevet viseli, sokak szerint a város történelmében fontos szerepet játszott, több helyi népi legenda is utal erre. A Wörthi-tó Európában az egyik legnagyobb, és legmelegebb alpesi tó, így a város szerencsés, hogy a tó keleti végénél helyezkedik el. Klagenfurt városa lényeges csomópont vasúti-, és közúti szempontból egyaránt. A várost már többször újjáépítették a történelem során, többször le is égett, azonban ennek köszönhetően napjainkban modern városi képe alakult is, melynek az idegenforgalma is jelentős.

Klagenfurt leghíresebb látnivalója a Minimundus, amely nem más, mint egy 1:25 arányban kicsinyített miniváros, ahol a világ összes híres épülete megtalálható. A város büszkeségében összesen 150 épület makettje tekinthető meg, amelyet így jellemeznek: „Piciny világ a Wörthi-tó partján”. A mini épületek között megtalálhatjuk többek között a New York-i Szabadság-szobrot, a Fehér Házat, a Pisai ferde tornyot, a Párizsi diadalívet, a Halászbástyát és a kis Londoni Tower-t is. Ami pedig a legjobb az egészben, hogy minden évben megújítják a látnivalókat egy-egy újabb épülettel.

Hogyha megtekintettük a mini várost, mindenképp látogassunk el a Wörthi-tóhoz is, és fizessünk be egy sétahajózásra is, meglátjuk, nagyszerű élményben lesz részünk. A túlparton két egyházi épületet, és a Pyramidenkogel kilátót is megtekinthetjük. Emellett ne hagyjuk ki a helyi Vögelparkot sem, ahol megannyi madárfajt tekinthetünk meg igencsak közelről, egészen a világ minden kontinenséről hoztak ide madarakat. Hogyha a madárparkot végigsétáltuk, a simogatóban nemcsak kis nyuszikat, hanem kiskecskéket is simogathatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük