Kezdőlap » Hotel » Utazási célpont a Niagara-vízesés

Utazási célpont a Niagara-vízesés

A Niagara-vízesés a Niagara-folyón található hatalmas vízesés együttes, melynek érdekessége, hogy az Amerikai Egyesült Államok, és Kanada határánál található, mintegy szétválasztva ezzel New York és Ontario államokat. Eme kettősségének köszönhetően két részre különítik, a kanadai országrészben található a Patkó-zuhatag, az amerikai részen pedig az Amerikai-zuhatag, és ezek között helyezkedik el a Kecske-sziget. Az USA oldalán található még a Luna-sziget által elkülönített Menyasszonyi fátyol-zuhatag. A Niagara-vízesés egy rendkívül népszerű hely, melyet évente turisták milliói látogatnak meg.

A Buffalotól 27 kilométerre található vízesés körülbelül 12 ezer évvel ezelőtt keletkezett, még az utolsó jégkorszakban. Kialakulása során a víz a Nagy-tavakból indulhatott, majd a Niagara-lejtőn keresztül vájt magának utat az Atlanti-óceánba. A Niagara-vízesés nem igazán magassága, sokkal inkább szélessége miatt annyira különleges, emellett pedig a legerősebb vízesésnek számít, hiszen amikor magas a vízállás, akkor több mint 170 ezer köbméternyi vizet zúdít le a mélybe. A Niagara-vízesés csodálatos látvány, és emellett rendkívül hasznos is, hiszen az általa keletkező hidroelektonikus erőből a szomszédos két város, és még néhány távolabbi város villamos energiáját tudják előállítani.

Aki személyesen tekintheti meg a vízesést, biztosan lenyűgöző látványban lesz része, hiszen közvetlenül a zuhatag fölött halvány ködfátyol képződik, aminek köszönhetően folyamatosan szivárvány van a vízesés fölött. A legkönnyebben a vízeséshez a Skylon-kilátótorony segítségével juthatunk el, hiszen egy gyorslift néhány perc alatt felrepít minket 160 méter magasra. Akik meg kívánják fizetni, akár a vízfüggöny mögé is bejuthatnak, hiszen kis motoros hajók ide-oda szállítják a bátrabb turistákat, azonban a meredek sziklafalakba épített sétautakon keresztül is meg lehet közelíteni a vízesést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tsivili, a Zakynthos szigeti üdülőhely

Tsivili Görögországban, a Zakynthos szigeten található üdülőparadicsom, amely a Jón-tengernél, a Peloponnészosz-szigettől nyugatra található. Amennyiben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük