Kezdőlap » Utazás » Utazás Reims-be

Utazás Reims-be

Reims egy Franciaországban található város, amely Párizstól 144 kilométerre fekszik. Reims városa történelmileg nagy jelentőséggel bír, évekig itt volt az ország központja, valamint egykor a francia királyokat is itt koronázták. Mindezek tudatában biztosak lehetünk benne, hogy számos látnivalót találhatunk a környéken, így Reims városa igazán jó utazási célpont lehet bárki számára.

Hogyha a nevezetességek megtekintésére koncentrálunk, mindenképp első helyen említhetjük meg a történelmi belvárost, ahová azért érdemes elutazni, hiszen itt az UNESCO világörökség részeit képező látványosságokat is megtekinthetünk. Nézzük meg a városi katedrálist, és székesegyházat, valamint a helyi apátságot, és a Tau Palotát, amely napjainkban múzeumként üzemel. A múzeumban rengeteg látványosság van, például a királyok egykori koronázási ruhái, flamand mesterek által készített kárpitok, szobrok, és a szalonban egy óriási kőkandalló is.

Aki Franciaországban jár, valószínűleg első dolga lesz, hogy megtekintse a Notre Dame-ot, ami a Szent Rémi Bazilikától nem messze található. A Szent Rémi Múzeum kiállítása is megannyi érdekességet kínál látogatói számára, amelyek alapján betekintést nyerhetnek az ország történelmi múltjába. Itt nemcsak kárpitokat, bútorokat, ékszereket és kerámiákat, hanem fegyvereket, és középkori szobrokat is megtekinthetünk, valamint a Zenészek Házának homlokzatát. Reims városában találhatunk római kori maradványokat is, az egyik itt található legrégebbi műemlék például a Mars kapuja nevű diadalív, mely monumentális méretű, valamint a mellette álló dombormű, amely egy állatokat és gladiátorokat ábrázoló mozaik együttesből áll össze. A városban található kulturális nevezetességek közül kiemelhetjük a Szépművészeti és a Reddition múzeumokat, és a Champagne-i autómúzeumot is, azonban a híres francia pezsgő után alapítottak a városban egy Szőlészeti múzeumot is, ennek megtekintése nem mindennapi élményt kölcsönöz a turistáknak. Utóbbi múzeumtól alig egy kis távolságra található a Verzenay világítótorony, és a közelben egy 18 lyukas golfpálya is kikapcsolódást ígér.

A városban található két híres tér, melyet szintén történelmi viszonylataik miatt lényeges megtekinteni, ezek a Király tér, ahol XV. Lajos szobra foglal helyet, valamint a Lucon bíboros tere, ahol a híres francia hősnő, Jeanne d’Arc lovas szobra tekinthető meg. A város központjában azonban még ennél is több szobrot, és megannyi csodás szökőkutat csodálhatunk meg, melyek a mindennapokat színesebbé teszik. Itt található a híres Drouet d’Erlon tér, amely nyáron a turisták központja, télen pedig az óriási karácsonyi vásáré. Természetesen ebben az országban szinte kötelező a gasztronómiának is teret engedni, mindenképp kóstoljuk meg a helyi ízletességeket, fogásokat, mint a pezsgőmártásban tálalt lazacot, vagy a híres gyümölcsös süteményeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Reykjavikot

Ha a föld legészakibb városába akarunk ellátogatni, akkor nincs más dolgunk mint elutazni Izland fővárosába …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.