Kezdőlap » Hotel » Utazás a Vörös-tengeren

Utazás a Vörös-tengeren

A Vörös-tenger az Indiai-óceán kisebb belterülete, amely 450 ezer négyzetkilométernyi területen, Afrika, és Ázsia között található. A Vörös-tenger a nevét egy apró kis állatkának, egy különleges kis moszatnak köszönheti, amely az alján szinte teljesen vörösre festi. A tenger 1900 kilométeres hosszal, és 300 kilométeres szélességgel rendelkezik, összeköti a Szuezi-csatorna a Földközi-tengerrel, és mintegy nyolc országnak biztosít partot, Egyiptomnak, Izraelnek, Jordániának, Szudánnak, Eritreának, Szaúd-Arábiának, Dzsibutinak, és Jemennek.

Ahhoz, hogy a Vörös-tenger partjainál nyaralhassunk, rendkívül jó választás lehet Egyiptom, hiszen ott a csodás országot is végigjárhatjuk, így két legyet üthetünk egy csapásra. Itt több hotelt találunk, mint bárhol máshol, így nemcsak az ókor csodáit, és az ország nevezetességeit nézhetjük meg, hanem felfedezhetjük a Vörös-tenger partvidékét is. A tengerpartok mentén csodás korallzátonyokkal, és rendkívül gazdag víz alatti élővilággal is találkozhatunk, hiszen itt rengeteg halfaj él, nem is beszélve az egyéb tengeri élőlényekről, nagyobb állatokról. Egyiptom partjai nem is annyira zsúfoltak, így nyugodtan felfedezhetjük a tengerpartot, persze hogyha jobban kedveljük a nyüzsgő részeket, kereshetünk népszerűbb üdülőhelyeket is. Biztosan találunk majd olyan szálláshelyet, ami a kedvünkre való lesz, legyen szó akár hotelről, apartmanról, vagy kiadó házról, szobáról. A Vörös-tengert akár saját hajóval is felfedezhetjük, de mindenképp akkor is érdemes elidőzni egy helyen, és kissé jobban szétnézni egy-egy városban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük