Kezdőlap » Házfelújítás » Új nyílászárók – Miért jó cserélnünk

Új nyílászárók – Miért jó cserélnünk

Minden család számára a rezsi az, ami a legtöbb pénzt elveszi. De sokat tudunk spórolni hosszú távon azon, ha csak a régi nyílászárókat kicseréljük újra. Hiszen a régi nyílászáróknak néha mindegy, hogy be vannak-e zárva (igazából nem, de sokszor úgy tűnik), így is-úgy is szökik a meleg és olyan ez, mintha az utcának fűtenénk, holott biztosan nem ez a célunk.

Pedig ezt tesszük, ha nem foglalkozunk azzal, hogy korszerűbbre cseréljük. Az tény, hogy nem kevés pénzbe kerül manapság egy család számára korszerűsíteni a házon, ugyanis egy átlagos családi ház hőszigetelése és nyílászáró cseréje hétszázezer és egymillió ötszázezer forint között mozog. De viszont, ha arra gondolunk, hogy egy átlagos magyar család évi öt- hatszázezer forintot fizet ki a rezsire, aminek körülbelül 70%-át a fűtés adja, akkor már más a leányzó fekvése.

A nyílászárók cseréjével akár évi száz- százhúszezer forintot is spórolhatunk. Tehát néhány év alatt megtérül az ára, utána pedig már spórolunk is vele. Valljuk be, havi tízezer forint azért nem kevés pénz és mindenkinek lenne máshová tennie, akár a család részére. Ráadásul az sem egy elhanyagolandó szempont, hogy a nyílászárók cseréjével (mivel kevesebb energiát használunk el) a környezetet is kíméljük. A nyílászárók cseréjéhez ráadásul pályázhatunk vissza nem téritendő állami támogatásra is, akár magánszemélyként is! Nyílászáró-csere esetén 520 ezer a legmagasabb kérhető összeg és a pályázati pénz a nyílászáró csere összegének a 40%-a lehet. Így már pedig még jobban megéri a korszerűsítés!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

A felújítás költségei ritkán állnak meg hat számjegynél, ahhoz már igazán nagyon ügyes spórolónak kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük