Kezdőlap » túrabakancs » Túrabakancs mustra

Túrabakancs mustra

Egy jó bakancs mindig hasznos, főleg ha sokat túrázunk. Erre a célra vannak külön kifejlesztett darabok. Hölgyeknek és uraknak nagy a választék , de a gyerkőcök sem panaszkodhatnak. Milyen egy jó túrabakancs ? Vízálló, talán ez a legfontosabb tulajdonsága. Lehet bélelt, hogy az bármilyen időszakban védje lábunkat és nem utolsó sorban a nagyon hidegben melegítse is azt. Legyen a talpa erős mégis masszív , melyben az ember könnyen tudja gördíteni a lábát.

Érjen boka fölött, hogy védje a bokát a kificamodástól. A kivitelezésük márkánként eltérnek, mégis azzal járunk a legjobban , amely talprésze oda lett varrva és nem csak ragasztva. Az sem mellékes, hogy a talpa milyen , kerüljük azokat , amelyekről úgy gondoljuk , hogy csúszni fognak. Belső kialakítása legyen kényelmes, az a legjobb, ha fél vagy legalább 1 cm-el nagyobb a lábunktól, számítva arra, hogy télen egy vastagabb zoknik is bele tudjunk majd húzni és még így se szorítsa lábunkat. Az hogy legyen-e 1-2 cm-es sarka teljesen egyénfüggő, akinek a dereka hamar megfájdul , annak inkább ajánlható a pici sarok. Anyagát tekintve a vízhatlanság mellett lehet velúr vagy bőr, amennyiben lehetséges úgy kerüljük a műbőr lábbeliket, mivel megakadályozza a láb minimális szellőzését.

Cipőfűző legyen olyan, amely bírja a gyűrődést, és nem szakad el néhány használat után. Talán ügyet sem vetünk rá mégis a fűző az ami a legtöbb balesetet tudja okozni, ha például egy sárosabb úton egyszerűen elszakadva a lábbelink benne marad a sárban. Akik komolyabb túrázók szerintem egyetértenek azzal , hogy egy szakadék mellett elhaladva nem a legjobb ha cipőnk miatt csúszunk meg. Külsejét tekintve törekedhetünk arra is, hogy ne csak kényelmes hanem akár mindennapos használatra készült esztétikával rendelkezzen.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Túrabakancsok fajtái

A túrázók legfontosabb felszerelése a túrabakancs. Ezen nem érdemes spórolni, hiszen a túra sikeressége nagyban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük