Kezdőlap » Fitnesz » Túlzott izzadás edzés során: mit tehetünk?

Túlzott izzadás edzés során: mit tehetünk?

A kimerítő testmozgás során egyénfüggő, hogy mennyire izzadunk: az izzadás nincs összefüggésben az elégetett zsírral, vagy azzal, mennyire volt hatékony az edzés. A túlzott izzadás kellemetlen lehet. Néhány egyszerű módszerrel azonban csökkenthetjük, illetve megelőzhetjük a kellemetlen bőrirritációt.

Az edzés alatt viseljünk könnyű, jól szellőző ruhadarabokat, melyek pamutból, lenvászonból, vagy speciális, “lélegző” anyagokból készültek (utóbbiak pl. a sporttevékenységhez kifejlesztett, speciális ruházatok). Aki nem szeretne lemondani a műszálas ruhákról, figyeljen arra, hogy különösen jól szellőző darabokat válasszon.

Ami a táplálkozást illeti: kerüljük az erősen sós, illetve a fűszeres ételeket, mivel ezek serkentik az izzadást. Fogyasszuk inkább zöldségeket, gyümölcsöket, illetve tejtermékeket a különböző húsok, húskészítmények helyett. A kávé, alkohol és nikotin is izzadást serkentő hatást fejthet ki.

A sport, mozgás fitten tartja a keringési rendszert is: mindegy, melyik sportág mellett döntünk, a rendszeres sporttevékenység hatására az erős izzadás is csökken. A szauna, és a hideg-meleg váltózuhany hasonló hatást vált ki, mint a sport: szabályozza a vérellátást, és gátolja a verejtékmirigyek túlzott működését: a túlzott izzadással kapcsolatos panaszok általános javulása várható ezektől a módszerektől.

A zsályatea is segítségünkre lehet abban, hogy megelőzzük a túlzott izzadást. A zsályatea-kúra során a nap folyamán egyenletesen elosztva egy litert ajánlott fogyasztanunk az italból, két héten keresztül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabadtéri sport télen is: a fülek védelme a hidegebb hónapokban

Az őszi, és téli hónapok hidegebb időjárásában a fülek védelme külön odafigyelést igényel. A füleink …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük