Kezdőlap » Fogyókúra » Tűkkel a vékony alakért? Az akupunktúra segítheti a fogyókúrát

Tűkkel a vékony alakért? Az akupunktúra segítheti a fogyókúrát

Az alternatív gyógymódokat, mint az akupunktúra, vagy a homeopátia, sokan átverésnek tartják, mások az orvostudomány, a gyógyszerkészítmények egyik alternatíváját látják bennük. Egyre többen folyamodnak akupunktúrás kezeléshez a fogyókúra során, ha a diétás étrend nem segít a súlyfelesleg leadásában. Az akupunktúra ezen a területen kifejezetten sikeresnek bizonyult.
Egy Gelsenkirchen-ben, 90 résztvevő segítségével végzett tanulmány során igazolták az akupunktúra hatását. A részvevők egyik harmadát hat héten keresztül akupunktúrás tűkkel kezelték, a második harmad az akupunktúrás kezelés mellett rendszeres testmozgást végzett, a többiek lettek a kontrollcsoport: nem változtattak életmódjukon. Az eredmény: a kontrollcsoporttal összehasonlítva az akupunktúrás kezelésben részesülő kísérleti alanyok átlagosan három kilogrammot fogytak, míg azok, akik rendszeres testmozgással is kiegészítették a kezelést, átlagosan öt kilogrammal nyomtak kevesebbet a vizsgálati időszak végén.
A kutatók valószínűsítik, hogy a fül különböző pontjaiba szúrt vékony tűk az agy éhségért felelős központjára hatnak, és elnyomják az éhségérzetet. Kifejezetten hatékonynak bizonyult, amikor a tűk egy egész héten keresztül a fülben maradtak. A szakértők arra is figyelmeztetnek: ahhoz, hogy a súlyveszteség tartós legyen, az étkezési szokásaink hosszú távú átalakítására is szükség van. Az akupunktúrás kezelés segítheti a fogyókúrát, de az, hogy mennyire maradandó a hatása, már rajtunk múlik. A kísérlet másik tanulsága, hogy testmozgással kiegészítve az akupunktúrás módszer is jóval hatékonyabbnak bizonyul.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lapos has fehérjével, és zöldségekkel

Sok fehérje, zöldség, gyümölcs, de kevés szénhidrát: az egészséges táplálkozás megkönnyíti a feszes, lapos hashoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük