Kezdőlap » Hotel » Tristan da Cunha sziget

Tristan da Cunha sziget

Tristan da Cunha az Atlanti-óceán déli részén található csöppnyi kis vulkanikus szigetcsoport, amely Afrika déli részétől 2800, Amerika déli részétől pedig 3400 kilométerre fekszik. Ez a hely annyira el van szigetelve a külvilágtól, hogy a hozzá legközelebb álló lakott terület tőle északra. 2500 kilométerre található, Szent Ilona szigetén. Tristan da Cunha szigetéhez több kisebb szárazföldi rész tartozik, így fel van osztva a terület a főszigetre, Tristan da Cunha-ra, és a mellékszigeteire, az Inaccessible-szigetre, a Gough-szigetre, és a Nightingale-szigetekre, mely további 3 kisebb szárazföldből áll.

A helyiek meglepően nem a turizmusból, hanem a halászatból, a hajójavításból, és a bélyegkibocsájtásból élnek, ezen a mindössze 207 km2-es szigeten. Hogyha ide utazunk, akkor mindenképp fel kell készülnünk arra, hogy egy igazi kalandba vágunk bele, ugyanis ez nem egy hagyományos tengerparti város, hanem egy teljesen elszigetelt, önellátó sziget. Habár maga a sziget vulkanikus, még sincs már régóta rajta vulkáni aktivitás, ezért attól nem kell tartanunk, hogy kitör a vulkán. A Tristan da Cunha legmagasabb pontja 2062 méter, ennek a neve pedig Queen Mary’s Peak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük