Kezdőlap » Hotel » Trebnitz

Trebnitz

Trebnitz városa félúton Lipcse, és Gera között található. Jellegzetes cseh városka, aminek köszönhetően a turisták körében is nagyon népszerű úti cél. A helyi emberek nagyon barátságosak és kedvesek, főként az olyan vendégekkel, akik szeretik a mulatozást, és nem sajnálják a pénzt a különböző földi javakra.

Trebnitzben a cseh nyelven kívül sokan beszélik még a németet is, ami arra utal, hogy még mindig sokan élnek itt akik német ajkúak, és annak idején Németországból költöztek ide. A környék látnivalói közül sajnos nem sok említésre méltó, mert kisebb-nagyobb szobrokon, és újkori templomokon kívül tényleg nem sok minden nevezetességet találunk itt. Azonban ezt kárpótolja a természeti szépségek sokasága. A közeli hegyen egy magas fákkal benőtt kastélyt találunk, ami még régen magyar királyi kézen is volt.

A terület nagy része időszakosan vadászterület is, ami annak köszönhető, hogy őzet, szarvast, és vaddisznót is gyakran látni a helyi erdőkben. Trebnitzben a helyi lakosoknál tudunk szállásokat bérelni, ha azonban a hotelek nyújtotta kényelemre, és luxusra vágyunk, akkor fel kell keresnünk Gera városát, ahol bizony nagyon sok fajtát találunk. A város központi szállodája a Hotels in Gera, de ezen kívül még lényeges az Unterkunft Gera, a Landhotel Pension Trebnitzer, és a Gasthof is. Hogyha Magyarország felől közelítenénk meg ezt a kis települést, összesen 8 órás autóútra kell számítanunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük