Kezdőlap » Divat és szépség » Töredező hajvégek: mit tehetünk ellenük?

Töredező hajvégek: mit tehetünk ellenük?

A legtöbben ismerik a jelenséget: a tönkrement, töredezett hajvégek a haj összképét is rontják. Néhány egyszerű módszer segítségével véget vethetünk a hajunk kiszáradásának, töredezésének.

Először azt kell megvizsgálnunk, mi az oka a töredezett hajszálak kialakulásának? A legtöbbször hamar meg tudjuk válaszolni ezt a kérdést: a leggyakoribb okok a magas hő szárításnál, illetve a hajvasaló, hajsütővas, a kémiai szerek, vagy a nem megfelelő samponok használata.

A száraz hajtípus különösen hajlamos a töredezésre. Ha speciális ápoló termékeket használunk a problémás tincsekre, megelőzhetjük a hajvégek szétválását. Fontos, hogy a hajtípusunknak megfelelő sampont, balzsamot, és hajápolót válasszunk: ezek a következő hajmosásig gondoskodnak a haj szerkezetének erősítéséről, védelméről.

A nők többsége nem szívesen vágat a hajából, hogy a töredezett hajvégektől megszabaduljon. Azonban ne feledjük: gyakran csak néhány centiméteres vágásra van szükség, és a haj utána sokkal egészségesebb, ragyogóbb látványt nyújt. Aki rendszeresen vágat a hajvégekből, gyorsabban növő, és egészségesebb hajnak örvendhet. A félreértések elkerülése érdekében: a gyorsabb növekedés oka nem közvetlenül a vágás, hanem az, hogy mivel nem törnek le a hajvégek, a hajnövekedés látványosabb.

Ha a hajunk hajlamos a töredezésre, jobb, ha elkerüljük a fém, és műanyag hajkefék, fésűk használatát. Megfelelő alternatívát jelentenek a natúr hajkefék (például a vaddisznósörtéből készült változatok), és a fából készült fésűk. A tupírozásról lehetőleg mondjunk le: tönkreteheti a haj struktúráját.

Ha a töredezés a megelőző eljárások, és az odafigyelő ápolás ellenére is megmarad, egy keratinos kezelés segíthet. A nagyobb fodrászatokban elérhető ez a kúra, amely tartósan selymessé, és erőssé teszi a hajat – egyetlen hátránya, hogy anyagilag nagyobb befektetést igényel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük