Kezdőlap » Divat és szépség » Tökéletesre lakkozott körmök: így előzhetjük meg, vagy korrigáljuk a hibákat

Tökéletesre lakkozott körmök: így előzhetjük meg, vagy korrigáljuk a hibákat

Előfordul, hogy nincs elegendő időnk a körömfestésre, a lehető leggyorsabban kell elkészülnünk a lakkozással. Ilyenkor könnyen megtörténhet, hogy hibákat ejtünk. Az apróbb körömfestési hibákat néhány tipp segítségével könnyen korrigálhatjuk, így a végeredmény hibátlan lehet. Gyakori probléma például a gyors körömlakkozásnál, hogy nemcsak a körmöket festjük ki, hanem a mellettük lévő bőrre is lakk kerül. A foltok problémamentesen eltávolíthatóak: léteznek speciális korrektorstiftek erre a célra, de akár egy körömlakklemosóba mártott fültisztító pálcika segítségével is eltüntethetjük őket.

Tippek, és trükkök a körömlakkozáshoz
A körmök lakkozása előtt nem árt, ha felkészülünk a lehetséges hibákra, komplikációkra. Nem csak a túlfestés következtében kerülhet lakk a bőrre: a rosszabb minőségű körömlakkoknál gyakran előfordul, hogy oldalt lefolynak, és a köröm szélein lévő bőrre kerülnek. Egy ilyen hibának a kijavításához a legjobb a korrektorstift. A fültisztító pálcika túl vastag, így fennáll a veszélye, hogy tönkretennénk vele a körmön lévő lakkréteget. A korrektorstift helyett házi megoldás lehet a fogpiszkáló: a segítségével valóban csak a köröm széléről távolítjuk el a felesleges lakkot.

A hibák korrigálása
Ha a körömlakkozás után nem hagyunk elegendő időt, hogy a szín megszáradjon, hamar kialakulhatnak rajta horpadások, karcolások. Gyorsabban megtörténhet, mint gondolnánk: elég, ha öltözködés közben a frissen festett köröm valamelyik ruhadarabhoz ér. Ha korrigálni szeretnénk ezeket a hibákat, felvihetünk egy újabb, vékony réteget a színes lakkból, vagy – amennyiben a festék még nem száradt meg teljesen – átlátszó lakkal kijavítjuk a felső réteg egyenetlenségét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A bőr öregedése: mi történik a szervezetünkben, hogy zajlik a folyamat?

Az életkor a bőrünkön látszik meg leginkább. Az öregedés során kialakuló ráncok egyrészt az élettapasztalatunkat, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük