Kezdőlap » Fogyókúra » Több mozgás a mindennapokban: így égessük aktívan a kalóriákat

Több mozgás a mindennapokban: így égessük aktívan a kalóriákat

A tartós fogyás egyik feltétele a megfelelő táplálkozási szokások mellett a rendszeres testmozgás. Azonban, ha valaki mozgással szeretné elégetni a kalóriákat, nem feltétlenül szükséges mindennap kilométereket futnia, vagy edzőterembe járnia. A mindennapok során is számos lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy többet mozogjunk.
Ehhez tartoznak a régóta ismert tanácsok: válasszuk a lépcsőzést a lift, vagy a mozgólépcső helyett, sétáljunk mindennap fél-egy órát, járjunk kerékpárral, vagy gyalog a munkahelyünkre. A mindennapos séta, vagy kerékpározás mellett azonban az otthoni, mindennapos testmozgás, a házimunka során is jelentős mennyiségű kalóriát égethetünk.
Akár a házimunka is felérhet egy edzéssel: egy negyedóráig tartó portörlés során egy túlsúllyal rendelkező nő átlagosan 60 kalóriát, egy férfi átlagosan 74 kalóriát éget el. Hasonló kalóriamennyiséget használunk fel, ha a kertben nyírjuk a füvet. Az ablakpucolás során a nők szervezete körülbelül 50 kalóriát, a porszívózásnál körülbelül 37 kalóriát használ fel, a férfiaknál ez a szám 64, illetve 48.
Azonban nemcsak a házimunkával, hanem a kellemesebb tevékenységekkel is kalóriát égetünk: egy bevásárlótúra során a városban negyedóránként 33 kalóriát használ fel a szervezetünk. Egy három óráig tartó bevásárlókörút alatt, mely során a ruhák próbálása is plusz energiafelhasználást jelent, akár 400 kalóriát is elégethetünk. Ez több, mint amennyi energiát átlagosan a futással, konditermi edzéssel vagy úszással felhasználunk egy edzés ideje alatt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vacsora nélküli diéta

A vacsora kihagyása a legelterjedtebb, legnépszerűbb fogyókúrás módszerek közé tartozik. Szigorúbb értelemben véve nem számít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük