Kezdőlap » Hotel » Tivoli, a reneszánsz város

Tivoli, a reneszánsz város

Tivoli egy Olaszországban található város, amelynek gazdag történelmi múltja van, így jelentős településnek számít az egész országban. Rómától 30 kilométerre fekszik, és összesen 68 négyzetkilométernyi alapterületen terül el. Aki hallott már a híres olaszországi reneszánsz kertekről, az biztosan tudja, hogy Tivoli városában vannak ezek a szépséges helyek.

Tivoliba többféleképp is elutazhatunk, de kétségkívül a legegyszerűbb, ha előbb repülővel Rómába, majd onnan autóval vagy busszal megyünk tovább Tivoli felé. A város szállásokban és látnivalókban is egyaránt gazdag, azonban először nézzük milyen szálláshelyek találhatók itt. A modern szállásfoglaló rendszernek köszönhetően már a legtöbb szállást online is le tudjuk foglaltatni, így például szobát előre foglalhatunk a kétcsillagos Le Rose Hotelbe, vagy a Hotel Cristalloba. Egy kissé drágább árkategóriában találunk majd szobát a River Motelban, és az Albula Hotel Tivoliban, hiszen ezek már több csillagos szállodák. Akár még lakosztályt is megéri bérelni a Hotel Aurorában, de választhatunk a kétágyas, egyágyas szobák közül, és minden további kategóriákban is.

A város nevezetességei közül kiemelkedő a Villa d’Este, amely egy csodaszép kastély, olyan kerttel, ahol formára nyírt zöld növények, és szebbnél szebb szökőkutak találhatóak. Egy másik, ugyancsak mesés hely a Villa Gregoriana, amely tulajdonképpen egy park, ahol római kori épületmaradványokat tekinthetünk meg. Az Aniene folyó szurdokába vezetnek azok a teraszok, ösvények, és barlangok, amik ebben a parkban találhatóak, majd a végén egy 120 méteres vízesést is megtekinthetünk hogyha elsétálunk odáig. Egy másik pompás hely a Villa Adriana, ahol Hadrianus császár által építtetett épületmásokat tekinthetünk meg. Az egész terület 80 hektáron terül el, és többek között fürdők, színházak, könyvtárak, és templomok romjai is megtekinthetők ezen a helyen. Végül érdemes ellátogatnunk a Rocca Pia-hoz is, amely egy II. Pius pápa által építtetett 4 kerek bástyával ellátott erőd.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük