Kezdőlap » Egészséges életmód » Tisztító diéta

Tisztító diéta

Jó ötletnek hangzik egy olyan diéta használata, mely természetesen tünteti el a toxikus és mérgező anyagokat a testünkből. Ezt követően a tartósítószerektől mentes ételeket jobban képesek leszünk hasznosítani, mindemellett azért ugyanúgy elkerülendőek lesznek az előre elkészített gyorsételek, és a tartósított élelmiszerek. Sokféle megoldási lehetőség van arra, hogyan is méregtelenítsük a szervezetünket, és kezdjünk bele egy egészséges életmódhoz vezető étrendbe.

A természetes úton történő májtisztító étrendet körültekintően kell alkalmazni, de mik is azok a legfontosabb dolgok, melyek betartása kötelező? Először is, miért is érdemes és miért is kell méregteleníteni a szervezetünket? Köztudott, hogy folyamatosan kerülnek be különböző méreganyagok a szervezetünkben, melyek hatástalanítását elsődlegesen a máj végzi. Még mielőtt bárki azt mondaná, hogy én helyesen étkezem semmilyen méreg nem juthat a szervezetembe, sajnos a szmogot, gyógyszereket, a tisztítatlan vizet, alkoholt, kávét, édességeket, cukrot vagy különböző vegyszereket még ők sem tudják elkerülni. Mindezekből származó méreganyagok, felhalmozódnak, az emésztőcsatornában, a nyirokcsomókban és a nyirokfolyadékban, a bélrendszerben, de még a hajban és a bőrben is. Számtalan problémát válthatnak ki, mit például fejfájást, hasmenést, fáradtságot. A tisztító diéta segít kipucolni a felhalmozódott méreganyagot a szervezetből, azáltal, hogy először kiürítjük, majd alaposan átmossuk, és végül újratöltjük.

Kezdjük a méregtelenítést folyadék diétával egy vagy két napig, ha először csináljuk, akkor jobb, ha bírjuk két napig, ez arról szól, hogy csak folyadékot ihatunk, rostos gyümölcslevet, teát, tisztított vizet. Négy vagy öt napig barna rizst, gyümölcsöt, lehetőleg az évszaknak megfelelőt és párolt zöldséget együnk. A hatodik vagy hetedik naptól együnk fokozatosan más ételt is, elkerülve a vörös húst, a búzát, a cukrot, tojást, előrecsomagolt ételt és a gyorskaját. Lehetőleg a diéta teljes ideje alatt a kávét, gyógyszereket, cigarettát, előre gyártott és finomított ételeket kerüljük el. A méregtelenítést elősegítheti, ha kombináljuk szaunázással. Az izzadás a legjobb méregtelenítése a bőrnek, viszont amit megeszünk, azt izzadjuk ki, ha egészséges dolgokat eszünk, akkor a méreganyagok nem tudnak felhalmozódni. A méregtelenítés folyamán, nem az a lényeg, hogy milyen étrenddel térünk vissza a szilárd étel fogyasztásához, hanem a lényeg, a fokozatosságban van. Amikor minden salakanyagot és méreganyagot kipucoltunk a szervezetünkből, könnyen tudunk váltani egészségesebb életmódra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük