Kezdőlap » Házfelújítás » Tippek festéshez

Tippek festéshez

Fontos mielőtt elkezdenénk festeni tudjuk azt,hogy milyen az előzőleg felvitt festék. Milyen négyzetméterrel és milyen festékkel számoljunk. A festék lehet mészalapú vagy diszperziós. A festékeket lehet hígítani vízzel vagy hígítóval. Általában az azonos gyártótól származó festékeknek megvan a hozzá való hígítója is. Később erről is kérhetünk tanácsot. Lehetséges,hogy mielőtt festeni kezdenénk.A helyiséget le kell glettelni,ki kell javítani az esetleges hibákat.

Ilyen lehet a repedés,a fal kiegyenlítése. Sok helyen ajánlják az alapozó festéket. Az esetleges glettelés és csiszolás után érdemes felvinni a falra,hogy a festék jobban tapadjon. Lehet előre kevert és saját magunk is bekeverhetjük. Előre kevert festékből is már több fajta van. Általában abban különböznek egymástól,hogy milyen alapfestéket használnak és ebbe még milyen adalékot tesznek. Ilyen lehet a penészölő,pára és lég áteresztő. Vagy pedig lemosható és könnyen tisztítható. Ilyenkor külön színezőt kell hozzá vennünk.

A színező lehet por,tubusos,paszta,pigment vagy színező festék. A legtöbb ilyen színezőanyagnál külön feltüntetik,hogy milyen festékhez milyen festékhez jó. A keverésben tanácsot lehet kérni az eladótól. Milyen mennyiségben,milyen festékhez és meddig lehet felhasználni. Miután ki választottuk a színt számoljuk ki milyen mennyiség kell a festéshez. Tudnunk kell hány helyiséget akarunk festeni és mekkora a területük. Ebben segítséget kérhetünk egy a közelünkben lévő festékboltban is. Meg kell még vennünk az ecseteket a takarófóliát. Szükségünk van még festőszalagra is. Ezzel rögzítjük a takaró fóliát. Később ezt el tudjuk úgy távolítani,hogy nem hagy maga után ragasztó nyomokat. Ha úgy gondoljuk beszerezhetünk hozzá egy festő overallt is. Ez általában egyszer használatos. Beszerezhetünk festő szemüveget is. Így elkerülhetjük a festék szembe cseppenését is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük