Kezdőlap » Divat és szépség » Tippek a nyári bőrápoláshoz

Tippek a nyári bőrápoláshoz

A bőrünk megfelelő ápolása nyáron is fontos. Az erős napfény, és a klóros, vagy sós víz egyaránt megterheli a bőrt: a speciális kozmetikai termékek használatáról a nyaralás során se feledkezzünk meg!

A nap UV-sugarai hosszú távon károsíthatják a bőrt, ezért különös figyelmet kell fordítanunk a napvédelemre. A nyári hónapokban semmiképpen se tegyük ki bőrünket napvédő, ápoló készítmények nélkül a közvetlen napfénynek. A legmelegebb évszakban lehetőleg a sminkünk is rendelkezzen UV-védőfaktorral, amely legalább 15-ös, de még jobb, ha 20-as értékű. Ha hosszú ideig tartózkodunk a szabadban, ajánlott ennél is magasabb UV-faktorú naptejet, illetve sminket felvinni bőrünkre, és a kenést bizonyos időközönként megismételni a megfelelő védelem érdekében.

Ha megfelelő napvédelem nélkül tesszük ki bőrünket a káros UV-sugárzásnak, idő előtti öregedéshez vezethet. Ezenkívül a bőrrák rizikója is növekszik – főleg abban az esetben, ha a felelőtlenségünk napégéshez vezet.

Bőrápolás napozás után
A napfény kiszárítja, és öregebbnek láttatja a bőrt. Néhány egyszerű módszer segítségével azonban pótolhatjuk bőrünk folyadéktartalmát a napfürdő után. A napozás utáni készítmények különösen alkalmasak erre a célra: ezek a termékek speciálisan a nyári bőrápolásra lettek kifejlesztve. Hidratáló hatásúak, és alacsony zsírtartalmúak. A zsíros krémeket a nyári hónapokban lehetőleg kerüljük, mivel fóliához hasonló réteget képeznek a bőrre, amely alatt a magas hőmérséklet következtében optimális táptalaj jön létre a baktériumok szaporodásához.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük