Kezdőlap » Fitnesz » Testépítő étrend: fontos a rendszeresség

Testépítő étrend: fontos a rendszeresség

Általában nem könnyű kivitelezni, hogy minden nap, nagyjából azonos időpontban legyenek az étkezéseink. Az izomtömeg-növelés optimalizálásához azonban fontos a rendszeresség, az edzések és a étkezés terén is. Ha az étkezések időpontja azonos, egy idő után megfigyelhető, hogy az éhségérzet is ekkor jelentkezik. További előny, hogy a meghatározott étkezési terv rendszert visz a mindennapokba, a kiegyensúlyozott, jó közérzethez is hozzájárul. Hasznos, ha az edzéseket ugyanabban az idősávban (akár reggel, délelőtt, délután vagy este – ahogy könnyebben be tudjuk illeszteni a napirendbe) végezzük, így az étkezések rendszeressége is könnyebben megoldható.

Az elegendő alvás, és a két edzés közötti megfelelő mennyiségű regenerációs idő is fontos az izomépítés szempontjából. Szervezetünknek nyugalmi időszakokra van szüksége, hogy kipihenje a sporttevékenységet, a munkát, és a mindennapi stresszt. Mialatt alszunk, zsírt égetünk. A naponta körülbelül 6-8 óráig tartó alvás, ha nagyjából azonos időszakban történik, elősegíti az anyagcsere-folyamatok megfelelő működését.
A rendszeres mozgás is fontos a nap folyamán (az edzésen kívül is). Aki irodában dolgozik, legtöbbször az egész munkanapot az íróasztal mellett ülve tölti. Néhány perces séta, 1-2 óránként rendkívül hasznos lehet: serkenti a vérkeringést, és az anyagcsere-folyamatokat.

Az anyagcsere megfelelő működése elengedhetetlen ahhoz, hogy a fitness és sport területén elérjük a céljainkat: a fogyásban, az izomtömeg építésében, illetve az egészségünk megőrzésében egyaránt segít.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor és mennyit kell inni, ha edzünk?

Ha az edzést dehidratált állapotban kezdjük, akkor a teljesítményünk csökkenni fog. Fontos, hogy megelőzzük ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük