Kezdőlap » Divat és szépség » Természetes ápolás cserepes ajkakra

Természetes ápolás cserepes ajkakra

A téli hónapokban gyakran előfordul, hogy ajkunk a hideg, száraz levegő hatására kiszárad, kicserepesedik. A hűvös kinti, és a melegebb, szárazabb beltéri, fűtött levegő állandó váltakozása az ajkak vékony bőrét kifejezetten megviseli. A megfelelő ápolással megakadályozhatjuk, hogy vérző sebek, vagy akár herpesz alakulhasson ki. A kozmetikai termékek mellett természetes segítség is létezik a problémára.

Hatékony házi gyógymód a száraz, kirepedező ajkakra a jó minőségű olívaolaj. Válasszuk a hidegen sajtolt, extra szűz változatot. Az olívaolaj értékes összetevői ellátják az ajkak bőrét a szükséges tápanyagokkal, és folyadékot kötnek meg: a jelentős javulás már néhány percen belül látható. A méz természetes ápoló, gyógyhatású szer, amely szinte minden konyhában megtalálható. Hidratálja, ápolja a bőrt, és gyulladásgátlóan hat. Vigyük fel a mézet az ajkakra, és hagyjuk tíz percig hatni, majd a maradékot egy zsebkendővel, vagy kozmetikai kendővel távolítsuk el. Az ajkak kicserepesedésére kiválóan használhatóak elsősegélyként a magas zsírtartalmú tejtermékek, mint a tejszín, vagy a vaj. A mézhez hasonlóan a tejtermékek hatóideje is tíz perc.

Ha hosszú távon is szeretnénk megelőzni az ajkak kicserepesedését, nemcsak a külső ápolásra kell ügyelnünk. A megfelelő folyadékbevitel rendkívül fontos: segít megakadályozni, hogy az ajkak bőre kiszáradjon, és gondoskodik arról, hogy a bőr jobban meg tudja kötni a folyadékot. Hetente egyszer dörzsöljük át egy puhább fogkefével az ajkak bőrét: ezzel eltávolítjuk az elhalt bőrsejteket, és az enyhe masszírozó hatás a bőr vérellátását is javítja. Figyeljünk arra, hogy ne dörzsöljük túl erősen a bőrt: az ajkak rendkívül érzékenyek, könnyen kisebesedhetnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük