Kezdőlap » Baba-mama » Terhességi depresszió

Terhességi depresszió

Mi is az a depresszió ?

Talán első körben erre a kérdése kell , hogy választ adjunk az olvasóknak . A depresszió egy betegség , mely nem válogat . Legyen az illető 20 éves vagy legyen 60 , a kor nem számít .Sajnos a mai világban egyre több az olyan ember , aki küzd ezzel a betegséggel , de van aki még mindig ebben a kóros állapotban éli mindennapjait .

A várandós édesanyák is kivannak téve az e fajta kórnak , és ez a cikk róluk szólna .
Azt gondolná az ember , hogy a világ legcsodálatosabb érzése ha kismama lesz a nő , de sajnos ez a nyavalya ezt a mesebéli állapotot is tönkre tudja tenni .
Természetesen , mint minden betegségnek , ennek is van kiváltó okai .
Ilyen például a test megváltozása , a kellemetlen érzések , mint a reggeli hányinger , stb , de ha ehhez még hozzákapcsolódnak külső tényezők , gondok , akkor ott már nagy valószínűséggel beszélhetünk a terhességi depresszió kialakulásáról .

De mégis mit tehetünk a gyógyulás érdekében ?

Okvetlenül forduljunk az orvosunkhoz, nőgyógyászunkhoz . Ennél a betegségnél a tapasztalatok azt igazolják , hogy ha a kezelőorvostól kapunk olyan válaszokat a kérdéseinkre , amit kielégítőnek találunk , higgadtabbá és stresszmentesebbé válunk .
Ez az állapot nélkülözhetetlen a gyógyulásban , mert amíg a betegséget előidéző állapotban vagyunk , gyógyulást sem várhatunk .

Tehát kulcsfontosságú , hogy a kismamának a várandóság ideje alatt illetve utána is biztosítani tudjuk a nyugodt és békés légkört , ami a felépülését elősegíti .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen a helyes fogmosás?

Mindenki, akinek gyereke van tudja, hogy nem éppen tartozik a kedvenc elfoglaltság közé a fogmosás. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük