Kezdőlap » Esküvő » Téli esküvő

Téli esküvő

A legtöbb ember a tavaszi, nyári hónapokra teszi az esküvője időpontját, ezzel szemben a téli esküvők háttérbe szorulnak. Pedig a hulló hó, a téli táj szépsége, a kandallóban pattogó tűz biztosítják a romantikus hangulatot, és meg vannak a szervezésbeli előnyei is a hideg hónapokban tartott házasságkötésnek.

Az anyakönyvvezetőnél, a választott étteremben illetve a lagzi helyszínéül szolgáló szállodában nem kell hónapokkal előre időpontot foglalni, mivel nem jellemző a tolongás erre az időszakra. Kedvezményeket is adhatnak a szolgáltatók, hiszen a csekély téli forgalom miatt a bevételük is csökken, így kapnak egy kínálkozó alkalmon.

Megfelelő helyszínként szolgálhat egy kastélyszálló vagy vendégfogadó nagyterme, ahol a kandalló miatt kellemes meleg fogadja a vendégeket a zord kinti időjárás után. Ebben az évszakban nyílik lehetőség arra, hogy lovas szán vigye a jegyespárt a helyszínekre, ami már kellő romantikus hangulatban hozza a vendégeket is.

A zöld és a piros színek harmonizálnak legjobban az évszakkal. Megjelenhetnek az asztaldíszekben, a virágokban, akár az ételekben is. Ezüsttel kombinálva elegáns hangulatot kölcsönöznek. Fokozhatjuk még mécsesekkel, főleg, ha az asztalokon kristályvázákban kapnak helyet. A jégszobrok készíttetése is előnyösebb télen, hiszen nem kell attól tartani, hogy idő előtt elolvadnak.

Az esküvői fotós évszaktól függetlenül nem olcsó, de télen egyedi fotók születhetnek, amilyenekkel nem sokan büszkélkedhetnek majd a gyerekeiknek, illetve az unokáiknak.
A menyasszonyi ruha magában is szép, de a fölé kerülő hosszú ujjú blézer, stóla vagy bunda még csinosabbá teszi viselőjét, egyben biztosítja a réteges ruházatot. Ezüsthímzéssel vagy felvarrt gyöngyökkel még inkább alkalomhoz illőek ezek a darabok. Kiegészítőként a hosszú kesztyű, szőrmetáska képzelhető el, és a hosszú ruha alatt senkinek sem fog feltűnni a kiscsizma viselése, amire érdemes csúszásgátlót tenni, ugyanúgy természetesen a vőlegény cipőjére is, a balesetek elkerülése végett. Színben a csont fehér vagy a jeges kék jellemző, de feldobható a ruha piros hímzéssel vagy szalaggal is.

Olyan virágot érdemes választani, ami jobban bírja a hideget, mint a társai. Ilyen például a rózsa, amarilisz, kála vagy éppen a liliom, ezek kombinációja pedig, mint a vörös rózsa fehér kálával a szemet is gyönyörködteti.
Fel lehet tálalni olyan ételeket, amik az évszak sajátjai, ilyen lehet gőzölgő tyúkhúsleves, a töltött káposzta, töltött húsok. Italként megjelenhet a forró csokoládé, almabor, szaké illetve a japán rizsbor vagy a vodka is megfelelő választás lehet.
Összességében tehát, akinek nincs kifogása a hideg és a hó ellen, érdemesebb a téli időpontokra koncentrálni esküvője szervezésekor, kihasználva a kínálkozó lehetőségeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nászajándék – mit vegyek?

Egy esküvői meghívás mindig öröm, hiszen olyan eseményre invitálnak, amelyet az ifjú pár kiemelkedően jól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük