Kezdőlap » Ház karbantartás » Te mire használod az aluminium fóliát?

Te mire használod az aluminium fóliát?

Minden háztartásban megtalálható, újrahasznosítható, de vajon ki mire használja? Persze a fő alkalmazási területe a konyha, ételek lefedése, sütés-főzés megkönnyítése, szendvicsek becsomagolása.

De mint mindennek, létezik alternatív felhasználási módja is:

Az ezüst ékszer új éltre kell, ha egy kis szódabikarbóna, só, aluminium fólia és forró viz keverékébe áztatod. A nehezen vasalható ruhát könnyeben kivasalhatod, ha a vasalódeszka és a huzat közé alu fóliát teszel. Unod már, hogy mindig kiborul a kibontott müanyag zacskós só, zsemlemorzsa, stb. Ezentúl csak annyi a dolgod, hogy a visszazárandó zacskót két aluminium fólia közé helyezed és meleg vasalóval megvasalod. A müanyag összezár a fólia megvédi a vasalót.
Szintén vasaló és alumínium fólia segítségével a lecsöppent ragasztót is lehet távolítani, csak át kell vasalni miközben a fólia a vasaló talpát védi.

Megint kifolyt a sav az elemekböl, legközelebb tégy egy kis fóliát a “+” oldal felé. Megégett az almáspitéd széle? Ha a szélét befeded fóliával akkor ez nem történhet meg újra. Az olló visszanyeri élét, az aluminium fólián történő néhány bevágás után.

A fázósabb cserepes növényeket ( például: orchideát ) is érdemes fóliával betekerni, ezzel védve őket a téli hónapokban. A fütési szezon kezdetekor érdemes a radiátor mögötti falat aluminium fóliával befedni vagy csak egyszerűen egy foliával betekert kartonpapirt a fűtőtest mögé elhelyezni, ezzel pedig a meleget benyomni a szobába. Ha elfogy az ajándék csomagolópapír nyudogtan helyettesíthető alufóliával ( például: a belső matt felével és néhány strasszkő felhasználásával).

Persze ez csak néhány ötlet ennek a rendkívül sokoldalú anyagnak a használatára. Ezeken kívül még számos és kreatív felhasználása lehetséges akár lakás dekorálására.
  Könnyűalkalmazása révén a gyerekek kedvence lehet különböző figurák elkészítésekor.

Plusz egy tipp a környezetvédelem érdekében:

A nem használt cipők kitűnő formatartója lehet a már nem használt, összegyűrt fólia.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük