Kezdőlap » Divat és szépség » Tavaszi smink: friss árnyalatok az újjászületés jegyében

Tavaszi smink: friss árnyalatok az újjászületés jegyében

A hideg téli hónapok után a bőrünk általában sápadtabb árnyalatú. A megfelelő tavaszi smink segít abban, hogy az arcbőr ragyogó, szép tónust kapjon. A finom pasztelltónusok természetes, friss külsőt kölcsönöznek.

A tavaszi smink fontos része a megfelelő alapozó. Az úgynevezett BB-krémek ideális megoldást jelentenek: a termékek egyfajta keverékét jelentik a nappali ápoló arckrémeknek, az alapozónak, és a korrektornak. Előnyük, hogy anélkül adnak egyenletes, életteli színt a bőrnek, hogy a festék maszkszerűnek tűnne. Ha mégis a hagyományos smink mellett döntünk, ügyeljünk arra, hogy a bőrünknél fél árnyalattal sötétebb alapozót válasszunk – ennél semmi esetre sem sötétebbet, mivel a látvány természetellenesen hatna.

A pirosító, és a bronzosító is fontos kiegészítői lehetnek a tavaszi sminknek. Válasszuk a barackos, vagy rózsás tónusokat: sötétebb árnyalatú bőrhöz az előbbi, világosabbhoz az utóbbi illik.

A kora tavaszi időszakban a pasztellszínek ajánlottak, akár szemhéjpúder, akár krémes állagú szemhéjfesték formájában: a halványrózsaszín, vagy lilás tónusú szemhéjfesték pillanatok alatt eltünteti a fáradt pillantást. Azoknak, akik sötétebb bőrtípussal rendelkeznek, remekül állnak a mentás tónusok, vagy a halványabb zöld, a kék szemekhez kiválóan illik a világoskék szemhéjpúder.

Az ajkak festéséhez válasszunk rózsaszínes árnyalatokat: pinket, halvány-, vagy sötétebb rózsaszínt. A rúzsra vigyünk fel egy réteg színtelen szájfényt, ez extra ragyogást kölcsönöz ajkainknak. Aki feltűnőbb külsőt szeretne, választhatja a csillámos rúzsokat, szájfényeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemöldök ápolás profi módon.

Ha apró hányok, vagy hiányosságok vannak a szemöldökben, akkor érdemes a szemöldökceruzát használ, viszont ha …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük