Kezdőlap » Divat és szépség » Tartósan szép, göndör loknik: tanácsok a dauerhez

Tartósan szép, göndör loknik: tanácsok a dauerhez

A dauer az egyenes hajú nők számára is lehetővé teszi, hogy tartósan hullámos hajkoronát viseljenek. Ahhoz, hogy az új frizura sokáig tartson, néhány tanácsot mindenképpen be kell tartanunk a megfelelő ápolással, és formázással kapcsolatban.

Mielőtt a tartós hullám mellett döntünk, figyelembe kell vennünk néhány szempontot. Fontos kérdés, hogy megvan-e a hajunknak a megfelelő struktúrája, és hossza ahhoz, hogy a loknik esése szép legyen, és tartósan megmaradjon? A túl hosszú, és túl erős szerkezetű tincseknél ugyanis a kezelés hatása hamar elmúlhat, rövidebb haj esetén pedig számolnunk kell azzal, hogy a hullámok még kurtábbnak mutatják a fürtjeinket.

A színezett, festett haj esetén is érdemes óvatosnak lennünk. A festés, és a hullámosítás egyaránt igénybe veszi a hajat. A hajszínváltás után tehát érdemes néhány hetet várni, mielőtt az újabb kémiai procedúrának kitesszük a hajunkat. Fontos ezenkívül, hogy speciális, festett hajra kifejlesztett ápoló termékeket használjunk.

Az ápolás a kulcsszó: a hullámosító kezelésnek kitett haj számára ez elengedhetetlen. Az igénybe vett hajra készült samponok, balzsamok, és hajpakolások gondoskodnak a hajszálak hidratálásáról, ellátják őket a szükséges tápanyagokkal, selymes csillogást biztosítanak. A dauerolt hajra kifejlesztett speciális termékek, hajspray-k emellett a göndör loknikat is tartósabbá teszik.

Ha nem elégszünk meg a lágyabb hullámokkal, hanem az intenzívebb göndörítést választjuk, a hajkefe használatáról ajánlott lemondanunk. Jobb megoldás a ritkább fogú fésű. Mosás előtt mindenképpen fésüljük át a hajunkat, utána azonban elegendő akár az ujjainkkal formába hozni a loknikat. Általános szabály, hogy a hullámosító kezelés után legkorábban két nappal mossunk hajat, illetve utána is elegendő 3-4 naponta samponozni. Ellenkező esetben a haj sprőddé válhat, elveszítheti rugalmasságát.

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fehérebb fogak szódabikarbónával

Ki ne szeretne a szuper sztárokhoz hasonló , szinte vakító fehér fogakat …. mindenki ! …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük