Kezdőlap » Divat és szépség » Tartós hullám: savas, vagy lúgos kezelést válasszunk?

Tartós hullám: savas, vagy lúgos kezelést válasszunk?

Aki hosszan tartó hullámokat szeretne a hajába, a daueres kezeléssel meg tudja valósítani. Kétféle módszer létezik: a savas, és a lúgos dauer. Mi a különbség, és melyik változat felel meg jobban az egyéni igényeinknek?

Az egyenes hajnak a tartós hullám segítségével új külsőt varázsolhatunk. A finomabb, lágyabb hullámoktól a dugóhúzó-szerűen göndörödő fürtökig számtalan frizura elérhető a kémiai kezelés segítségével. Többféle dauer is létezik, elsősorban a savas, és a lúgos módszerek között van jelentős különbség. A választás függ a haj struktúrájától, és állapotától.

Savas, vagy lúgos: a különbség
A két fogalom elsősorban a haj pH-értékére vonatkozik. A lúgos, más néven bázikus tartós hullám pH-értéke 7,1-9. Savasnak akkor minősül, ha az érték 6-6,9 közötti. A magasabb, lúgos pH-érték általánosságban a normál, erős szerkezetű, nehezen hullámosítható hajhoz ideális. Ez a kezelési módszer agresszívabb, mint a savas változat. Az utóbbinál a haj külső védőrétege kevésbé nyílik meg, így a hajszálak kevesebb károsodást szenvednek.

Tippek a megfelelő dauerhez
A vékony szálú, érzékeny hajra tehát a savas tartós hullám a megfelelő választás. A festett haj esetén is jobb eredményt érhetünk el, ha a pH-érték alacsonyabb. Az igénybe vett hajat a lúgos kezelés csak tovább gyengítené. A bázikus dauer előnye azonban, hogy a loknik tovább megmaradnak: akár fél évig is kitarthatnak a göndör fürtjeink. A savas, kímélőbb hullámosítás eredménye már a negyedik hónap után gyengülni kezd, így hamarabb meg kell ismételni a kezelést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hajápolás őszre

A viszkető, száraz bőr a hidegebb idő hozománya. Ez vonatkozik a fejbőrre is. A hajadnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük