Kezdőlap » Befektetés » Tartós befektetési számla

Tartós befektetési számla

Egy magánszemélynek több befektetési számlája is lehet. Ez a tartós befektetési számla.

A TBSZ lekötés átutalható másik szolgáltatóhoz és időtartam megtörés nem lesz. Ugyanez következik be, ha a tartós befektetés számlához értékpapírt kicseréljük. 15 napon belül meg kell lennie az akciónak és így ismét nem törjük meg az időtartamot. A fogadóknak kettős kötelezettségük is van, ezen kívül számtalan, de kettőt érdemes kiemelni.

Lekötési igazolást kell adni, másrészt adatszolgáltatást kell teljesíteni az adóhatóság felé. Lakáshoz kapcsolódóan is nyújtanak a hitelintézetek szolgáltatásokat. Ugyancsak speciális hitelintézeti termék lehet a lakáslízing. A lízingcégeknél is. Nem kell akkora anyagot prezentálni, egy picit drágábbnak tűnik, de könnyebben elérhető az átlag családok számára. Itt kérdés, hogy miféle fajta lízinget köt a hitelintézet. Ugyanis, ha az ingatlan új ingatlan, akkor ez egy picit drágább lesz, mert ebbe a pillanatba meg kell nézni az általános forgalmi adó törvényt és nem lehet eltekinteni a hozalék százalékos áfa kiszámolásától.

A stabilitás megtakarítási számla egy külön számla, amit a hitelintézetekkel köthetünk. Az adómentesség szabályait sokan keresik a személyi jövedelemadó törvényben, de nem lehet megtalálni. 2011-es törvény rendelkezik erről. Mi ennek a stabilitási megtakarítási számlának a lényege? Ha a lakásba eldugott pénzt megtalálják a valahol és legalizálni szeretnék, erre lehetőség van. Ha valaki stabilitási megtakarítási számlára helyez el legalább 5 millió forintot, az adóhatóság nem kérdezheti meg, hogy honnan van a pénz és vagyonosodási vizsgálatot nem indíthat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan fektessünk be?

Általában befektetni pénzt szoktunk annál a banknál, ahol tag ügyfelek vagyunk – és ahol folyószámlánk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük