Kezdőlap » Iskolakezdés » Tanszerek és tankönyvek

Tanszerek és tankönyvek

Az iskolakezdés minden kisgyermeknek nagy dolog hiszen új táskát, úja tolltartót, vagy esetleg még pár új ruhát is vesznek neki a szülei. Viszont minden, olyan szülő pénztárcáját megterheli ez a nagy bevásárlás akinek van egy-két vagy esetleg több gyermeke.

Ahhoz képest, hogy 10-20 évvel ezelőtt még pár “fillérből” meg lehetett úszni a bevásárlást, most több ezer vagy 10 ezer forint is rámegy az iskolakezdésre.
A szülők véleménye eléggé megoszló, van aki próbál a lehető legolcsóbban vásárolni, de vannak olyan szülők is akik azt mondják, hogy azt a füzetet, íróeszközt veszik meg amelyik a gyermeküknek tetszik, hiszen ők fogják ezeket a tanszereket használni.

Például a füzetek között vannak 100-200 Ft-osok is, de vannak olyanok is amelyeket több száz vagy ezer forintért lehet megvásárolni főként a mintás például hercegnős, kisautós, állatkás tanszereket.
A tankönyvekről nem is beszélve, hogy milyen árak vannak.
Ebben az évben a kisiskolások újfajta könyveket kapnak, amelyek most jöttek forgalomba, elviekben ez olcsóbb mint a régi volt. Viszont a szülők szempontjából jogosan lehet feltételezni, hogy az általános iskolásokon úgymond “kísérleteznek” ezekkel az új fajta tankönyvekkel, hiszen ha eddig évekig jók voltak a tankönyvek akkor miért volt arra szükség, hogy lecseréljék őket.
Ezeket az újfajta tankönyveket természetesen hozzáértő egyetemi, főiskolai pedagógiát oktató tanárok írták, tehát a szaktudásuk nem igazán vonható kétségbe, viszont kérdéseket vonhat maga után, hogy miért is volt erre szükség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Iskolakezdés

Véget ért a nyár, kipihenve, kinyaralva várjuk az első tanítási napot! :-) Kicsit más lesz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük