Kezdőlap » Baba-mama » Tanítsuk járni a babát

Tanítsuk járni a babát

Ha gyermekünk elérte az ideális kort, és látjuk, hogy próbálkozik a lábra állással , akkor ne csüggedjünk és segítsünk neki , hogy minél hamarabb elsajátítsa ezt a felnőttek számára annyira egyszerű dolgot .

Fontos azt tudni , hogy nem az anyukának kell megtanítania gyermekét a járásra, hanem majd a baba saját maga szépen lassan rájön , a számára legideálisabb technikára . Viszont az anya ott lehet , mint támasz a baba próbálkozásának ideje alatt .

Hogyan tudunk segíteni ?
A lent leírtakban választ kapsz kérdésedre .

Nem véletlen , hogy a mászás után jön a járás . A lábakban az izmoknak először meg kell erősödniük ahhoz ,hogy később a csöppség járni tudjon . Ebben a mászás nagyban segíti a babát . Ha elég erősek ezek az izmok, akkor engedi a babát felállni .

Attól , mert egy baba áll még nem jár :) hiszen még nem rendelkezik a megfelelő egyensúlyérzékkel . Nem kell a kezét fogni és vezetgetni , mert így a súlypont nem oda esik , ahová egyébként járáskor esne . Légy a támasza , de hagyd , hogy egyedül jöjjön rá az apró fortélyokra .

A legjobb amit tehetsz , ha a csöpp kis keze alá akár széket teszel , mivel így biztos lehetsz abban , hogy a súlypont , tökéletesen ugyan oda fog esni , mint például járáskor . Így nem ártunk vagy vetjük vissza gyermekünket a fejlődésben .

Ez az igazi segítség nem pedig ha kézen fogva vezetjük . Próbáljuk ki ezt a lehetőséget is , így megkönnyítjük gyermekünk illetve a saját dolgunkat is . Segítsünk és ne ártsunk még , akkor sem ha jót akarnánk :)

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szoktassam le a hisztiről ?

Rengeteg anyuka rémálma a hisztis gyermek . Akivel még a boltba sem mehet le az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük