Kezdőlap » Betegségek » Szorongás

Szorongás

Átmenetileg bárki kerülhet mélypontra és érezhet depressziót vagy találkozhat a szorongással, de vannak olyan emberek, akik nem tudnak megszabadulni ezektől és anélkül, hogy tudnák az okát szoronganak.
A szorongásnak vannak testi jelei. Leggyakoribb, melyet úgy írnak le, mintha gombóc lenne a torkukban. Nyugtalan alvás csak tovább rontja az állapotot, emellett gyakran jelentkeznek gyomorgörcsök, szúró fájdalmak szívtájon és kézzsibbadás.

Általában hullámzóan vannak jelen a tünetek. Van, hogy napokig vagy hetekig jelen vannak a panaszok. A szorongás által kiváltott tünetek nem veszélyeztetik az egyén életét. Általában már fiatalon megjelenik ez a betegség vagy nevezzük hangulatzavarnak. Negyven-ötvenéves kor felett már ilyen tünetek mellett szervi betegségekre is kell gondolni.

Kezeléshez meg kell találni a szorongás okát. Sokszor anyagi bizonytalanság vagy egy veszteség váltja ki, de nem mindig ilyen egyszerű a képlet. Fontos, hogy meg kell tanulni kikapcsolódni. Kell egy hobby, ami leköti az embert, ami örömet okoz. Emellé társuljon mozgás, mely segíti a boldogsághormonok termelődését. A nyugodt alvás is sokat javíthat az életminőségen. Próbáljunk meg mindig ugyanakkor lefeküdni, így véve rendszert a mindennapokba. Estére tegyük le a problémákat, találjunk ki magunknak egy lefekvés előtti rutint, mely végzése közben ellazulhatunk és levetkőzhetjük magunkról a vállunkon ülő nyomasztó gondolatokat.

Sajnos, aki egy ideig szorongott már, az könnyen ismét belekerülhet ebbe a helyzetbe, ehhez elég egy váratlan negatív esemény.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bőrbetegségek és a vércsoport összefüggése

Sajnos nagyon kevés az információnk a bőrbetegségek és a vércsoportok közötti összefüggésekről! Viszont azt tudjuk,hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük