Kezdőlap » Betegségek » Szorító mellkasi fájdalom

Szorító mellkasi fájdalom

Nem jellemző, hogy minden apró fájdalommal orvoshoz rohangálnának az emberek, pedig olykor nem ártana, ha időben kerülnének szakértő kezek közé. A mellkasi fájdalmak esetében hajlamos mindenki a legrosszabbra gondolni és bepánikolni. Természetesen még ez is jobb, mint ha legyintenénk, és nem foglalkoznánk a problémával, ami akár súlyos problémát is jelezhet.

Mit tegyünk, ha úgy érezzük, szorít a mellkasunk? Ha mellkasunk közepén érzünk szorító fájdalmat, ami még ki is sugárzik, az könnyen lehet tünete egy szívkoszorúér betegségnek. Amennyiben fizikai megterhelésre jönnek elő a problémák és nyugalmi állapotban megszűnnek, akkor angina fájdalomtól szenvedünk. Amikor már nyugalmi állapotban is fáj, akkor nagy a veszélye egy koszorúér elzáródásnak. Ha a fájdalom fél óránál tovább fennáll, akkor az már szívrohamnak tekinthető. Az elzáródás következtében a szívizom elhal. Nagy veszélynek vannak kiéve a magas vérnyomásban szenvedők, akik túlsúlyosak és dohányoznak és a cukorbetegség is növeli a szívroham esélyét.

Nagyon fontos, hogy szívroham gyanújával, azonnal orvoshoz kell fordulni. Nem szabad késlekedni, mert ez a beteg életébe kerülhet. Hirtelen kialakuló hátba kisugárzó fájdalom pedig a főverőér megrepedésére utalhat, ami szintén magas halálozási rátával bír. Itt sem érdemes késlekedni.
A szív- és érrendszeri betegségek előfordulási valószínűségének esélyét csökkenthetjük, ha egészségesen élünk és mindent megteszünk azért, hogy egészségesek legyünk. Csökkentsük a túlsúlyt, ne dohányozzunk és vegyünk részt a szűrővizsgálatokon. Ha cukorbetegek vagyunk vagy magas a vérnyomásunk, mindig tartsuk magunkat az orvosunk által javasoltakhoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük